Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Terassin ympäri rakennetut portaat tekevät terassista kevyemmän ja kiinnostavamman näköisen kuin kaiteet. Kaiteet ovat tarpeen ilman leveitä portaita, sillä pihan ja terassin välinen korkeusero on liian iso.

Kaiteiden asemesta terassin reunan voi turvata kahdella leveällä portaalla. Ne liittävät terassin pihaan ja ovat samalla hyvä alusta kukkaruukuille. Portailla on myös mukava istuskella.

Terassin rakentamiseen ei tarvita kokemusta

Terassin rakentamiseen ei tarvita erinomaisia käsityötaitoja tai rakentamiskokemusta. Terassin rakentaminen on kuitenkin isotöinen urakka, johon pitää valmistautua huolellisesti. Työt pitää myös tehdä huolellisesti, jotta kaikki sujuu kuten pitää.

Valitse oikeat terassilaudat

Tässä jutussa rakennetaan iso puuterassi, jota voi käyttää isona ulko-olohuoneena. Terassi rakennetaan kestopuusta, joka öljytään eksoottisen näköiseksi. Kestopuu maksaa vain neljänneksen jalopuihin verrattuna eikä ole peräisin uhanalaisista sademetsistä.

Rakenna itse ja säästä rahaa

Varaudu siihen, että puuterassin ja portaiden rakentaminen kestää 2-3 viikkoa. Tämän terassin materiaalit maksoivat noin 2500 euroa. Itse rakentaminen säästää työkuluja noin 3000 euroa.

Lataa artikkeli “Puuterassi täysleveillä portailla” ja lue, miten rakennat ison puuterassin ja leveät portaat.