Vala hieno pöytä puusta ja betonista

Voit valaa helposti ainutlaatuisen betonipöydän käyttämällä valumuottina leikattua laastipaljua. Tässä pöydässä on lisäksi tyylikäs pintaan upotettu tammilevy. Voit tehdä pöydän myös helpommin jättämällä puulevyn pois.

Tee näin

1. Leikkaa laastipalju siten, että voit käyttää sitä valumuottina. Aseta muotti kovalevyn päälle.

2. Sekoita betoni ohjeiden mukaan ja kaada se muottiin. Koputa muottia, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Leikkaa kovalevystä sopiva palanen ja paina se kunnolla betoniin.

3. Ota betonilevy valumuotista, kun betoni on kovettunut rauhassa 2–3 viikkoa. Kovalevyn pinta voi tarttua kiinni betoniin, mutta ylimääräinen puu on helppo raaputtaa irti lastalla. Voit käyttää myös oikeaa muottivaneria, joka ei tartu kiinni betoniin.

4. Ruuvaa pöydänjalkojen kiinnikkeet kovalevyyn. Nämä jalat ostettiin valmiina verkkokaupasta, ja kiinnikkeet tulivat jalkojen mukana. Ruuveille kannattaa porata valmiit reiät, jotta pöytälevy ei halkea.

5. Sahaa puulevystä valumuotin muotoinen pala ja liimaa se kiinni silikonilla. Käytä puulevyn sahaamiseen pistosahaa.

LUE LISÄÄ: Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

Suojaa pinta

Betonipinta kannattaa käsitellä, jotta se hylkii likaa ja pysyy tahrattomana. Pintakäsittelyyn on monta vaihtoehtoa:

  • Lakka muodostaa tiiviin, lujan ja puolikiiltävän pinnan. Vahva kaksikomponenttinen lakka sopii kaikille betonipinnoille, mutta tavallista lakkaa kannattaa käyttää vain kuivina pysyville pinnoille.

  • Öljy tekee pinnasta tummemman ja himmeämmän. Öljy suojaa pintaa vedeltä ja lialta, ja öljyä on helppo levittää kangasrätillä.

  • Vaha korostaa betonin marmorimaista pintaa. Pinnasta tulee silkinhimmeä, mutta sen voi kiillottaa. Suojaa betonia hyvin vedeltä ja lialta.

  • Saippua ja suopa suojaavat pintaa jonkin verran ja säilyttävät betonin himmeän ulkonäön. Sopii hyvin kalusteisiin, jotka eivät kulu tai kastu.

LUE LISÄÄ: 5 asiaa, joita et tiennyt betonista

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Pöydät