Koolauksen avulla eriste pysyy paikoillaan, höyrysulku sinetöi kokonaisuuden.

Koolauksen avulla eriste pysyy paikoillaan, höyrysulku sinetöi kokonaisuuden.

ONGELMA:

Aion lisäeristää ullakon. Poistin vanhan verhouksen ja huomasin, että palkkien väliset etäisyydet eivät ole yhtä suuria. Miten saan mineraalivillan pysymään palkkien välissä, ennen kuin asennan höyrysulun ja koolauksen?

RATKAISU:

Vanhoissa taloissa palkkivälit ovat usein erilevyisiä. Siksi mineraalivillaa ei välttämättä saa pysymään paikoillaan höyrysulun asentamiseen asti. Koeta asentaa eristettä ja koolauslautoja vuorotellen: asenna ensin pari, kolme lautaa ja pane eristelevy paikoilleen, sitten seuraava lauta. Näin eristelevyt pysyvät paikoillaan eivätkä putoa päällesi.

Eristelevyt voi pitää paikoillaan myös asentamalla 2 mm:n vaijerin ja kiinnikkeet paineilmapistoolilla (tai vasaralla). Näin joudut tekemään hieman ylimääräistä työtä, mutta eristeet pysyvät paikoillaan.

Tämä menetelmä on hyvä silloin, kun työ olisi muuten liian hankalaa, haluat jättää palkit näkyviin tai kohteessa ei ole tilaa perinteistä koolausta varten.

LUE MYÖS: 5 eristettä - minkä sinä valitset? Eristä hiukan lisää - säästät MELKOISESTI!

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin saat pienemmän lämmityslaskun!

Ovatko talosi yläpohja huonosti eristetty? Ovatko eristeet painuneet kasaan ikkunan alla, vai virtaako ulko-oven alta sisään kylmää ilmaa? Infrapunalämpömittari kertoo helposti ja nopeasti, mitkä paikat kannattaa eristää paremmin, jotta lämmityslasku pienenee.

Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Lämmityslaskun leikkaaminen alkaa ongelman paikallistamisesta. Siihen tarvitaan infrapunalämpömittaria. Osoita lasersäteellä mitattavaan paikkaan ja katso tulos näytöltä sekunnin päästä.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: