Lisäeristys selluvillalla

Kysymys:

Haluaisin lisätä eristettä välikatolle, mutta en halua käyttää mineraalivillaa. Voinko eristää itse selluvillalla?

Vastaus:

Selluvillalla voi eristää myös itse. Se on tehokas eristysmateriaali, jonka kanssa on helppo työskennellä.

Selluvillaa myydään tiivistettynä säkeissä. Selluvillan voi möyhentää ilmavaksi porakoneeseen kiinnitettävällä vispilällä. Kaada selluvilla paljuun, aseta sen päälle levy, jossa on reikä ja vatkaa villa pehmeäksi.

Jatka, kunnes selluvillassa ei ole enää paakkuja. Levitä villa välikatolle ja sekoita seuraava paljullinen villaa, kunnes eristettä on tarpeeksi. Osoitteessa teeitse.com on kattavat ohjeet selluvillalla eristämiseen. Kirjoita hakusanaksi ”selluvilla” ja klikkaa juttu auki.

Voit lukea täältä koko ohjeen selluvillalla eristämiseen

Selluvilla

Selluvilla koostuu pienistä sanomalehden palasista ja muusta kierrätyspaperista. Selluvillaa on helppo käyttää, eikä se kutia, joten sillä työskentely on paljon mukavampaa kuin mineraalivillalla eristäminen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: