Seuraavaksi näytetään, miten eristetään kahden kattopalkin välistä. Eristeiden paksuus pitää valita rakentamismääräysten mukaan. Aluksi kattopalkkiin kiinnitetään rautalankaa 20-30 senttimetrin korkeudelle.

Sieltä rautalanka pingotetaan toiseen palkkiin, johon se kiinnitetään joko niittipistoolilla tai tavallisella naulalla, jonka ympärille rautalanka kiedotaan. Sen jälkeen mitataan palkkien välinen etäisyys ja leikataan levyt sopivan kokoisiksi eristeveitsellä.

Eristeet asetetaan nyt rautalangan ja katon väliin, niin että rautalanka pitää eristettä paikallaan, ja sitten vedetään toinen rautalanka poikittain hieman ylemmäksi. Eristeen ja katon väliin pitää jättää vähintään 50 millimetrin ja mieluiten 100 millimetrin tuuletusväli.

Kun ensimmäinen levy on asennettu, sama toistetaan, kunnes eristettä on katonharjaan asti. Kun kaikki eristeet on asennettu, ne peitetään alumiinifoliolla. Folio suojaa suoralta kosketukselta mineraalivillan kanssa, ja lisäksi folion pinta estää lämpöä siirtymästä.

Alumiinifolion kiinnittäminen aloitetaan ylhäältä nitomavasaralla. Foliota pidetään tiukasti kiinni eristeessä, niin että sen voi leikata oikean kokoiseksi esimerkiksi katkoteräveitsellä. Kun folio on sopivan pituinen, sen saa nopeasti kiinnitetyksi niiteillä.

Kannattaa kuitenkin huolehtia siitä, etteivät niitit ole liian ohuita, koska silloin ne eivät kestä alumiinifolion painoa. Näin jatketaan koko katon alalta, ja alumiinifolioiden reunat teipataan yhteen.

Eristämiseen kuluu puolisen päivää, ja nyt ullakolla voi säilyttää tavaroita ilman että tarvitsee huolehtia pakkasesta.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: