Seuraavaksi näytetään, miten eristetään kahden kattopalkin välistä. Eristeiden paksuus pitää valita rakentamismääräysten mukaan. Aluksi kattopalkkiin kiinnitetään rautalankaa 20-30 senttimetrin korkeudelle.

Sieltä rautalanka pingotetaan toiseen palkkiin, johon se kiinnitetään joko niittipistoolilla tai tavallisella naulalla, jonka ympärille rautalanka kiedotaan. Sen jälkeen mitataan palkkien välinen etäisyys ja leikataan levyt sopivan kokoisiksi eristeveitsellä.

Eristeet asetetaan nyt rautalangan ja katon väliin, niin että rautalanka pitää eristettä paikallaan, ja sitten vedetään toinen rautalanka poikittain hieman ylemmäksi. Eristeen ja katon väliin pitää jättää vähintään 50 millimetrin ja mieluiten 100 millimetrin tuuletusväli.

Kun ensimmäinen levy on asennettu, sama toistetaan, kunnes eristettä on katonharjaan asti. Kun kaikki eristeet on asennettu, ne peitetään alumiinifoliolla. Folio suojaa suoralta kosketukselta mineraalivillan kanssa, ja lisäksi folion pinta estää lämpöä siirtymästä.

Alumiinifolion kiinnittäminen aloitetaan ylhäältä nitomavasaralla. Foliota pidetään tiukasti kiinni eristeessä, niin että sen voi leikata oikean kokoiseksi esimerkiksi katkoteräveitsellä. Kun folio on sopivan pituinen, sen saa nopeasti kiinnitetyksi niiteillä.

Kannattaa kuitenkin huolehtia siitä, etteivät niitit ole liian ohuita, koska silloin ne eivät kestä alumiinifolion painoa. Näin jatketaan koko katon alalta, ja alumiinifolioiden reunat teipataan yhteen.

Eristämiseen kuluu puolisen päivää, ja nyt ullakolla voi säilyttää tavaroita ilman että tarvitsee huolehtia pakkasesta.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin säästät tuhat euroa vuodessa!

Tiedämme, ettei eristäminen ole lukijoiden mielestä kaikkein mielenkiintoisin aihe. Monen mielestä se on jopa tylsää. Eristäminen ei ole kaikkein mukavinta työtä, mutta se on kaikkein fiksuinta. Voit säästää jopa tuhat euroa vuodessa eristämällä talosi paremmin. Emme voi sanoa tätä tarpeeksi monta kertaa: Eristä, eristä ja eristä!

Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Infrapunalämpömittari kertoo helposti ja nopeasti, mitkä paikat kannattaa eristää paremmin.

Osoita lasersäteellä mitattavaan paikkaan ja katso tulos näytöltä sekunnin päästä.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: