Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ullakon eristäminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos haluat säilyttää tavaroita ullakolla, sen voi eristää toisellakin tavalla käyttämällä minerallivillalevyjä.

Seuraavaksi näytetään, miten eristetään kahden kattopalkin välistä. Eristeiden paksuus pitää valita rakentamismääräysten mukaan. Aluksi kattopalkkiin kiinnitetään rautalankaa 20-30 senttimetrin korkeudelle.

Sieltä rautalanka pingotetaan toiseen palkkiin, johon se kiinnitetään joko niittipistoolilla tai tavallisella naulalla, jonka ympärille rautalanka kiedotaan. Sen jälkeen mitataan palkkien välinen etäisyys ja leikataan levyt sopivan kokoisiksi eristeveitsellä.

Eristeet asetetaan nyt rautalangan ja katon väliin, niin että rautalanka pitää eristettä paikallaan, ja sitten vedetään toinen rautalanka poikittain hieman ylemmäksi. Eristeen ja katon väliin pitää jättää vähintään 50 millimetrin ja mieluiten 100 millimetrin tuuletusväli.

Kun ensimmäinen levy on asennettu, sama toistetaan, kunnes eristettä on katonharjaan asti. Kun kaikki eristeet on asennettu, ne peitetään alumiinifoliolla. Folio suojaa suoralta kosketukselta mineraalivillan kanssa, ja lisäksi folion pinta estää lämpöä siirtymästä.

Alumiinifolion kiinnittäminen aloitetaan ylhäältä nitomavasaralla. Foliota pidetään tiukasti kiinni eristeessä, niin että sen voi leikata oikean kokoiseksi esimerkiksi katkoteräveitsellä. Kun folio on sopivan pituinen, sen saa nopeasti kiinnitetyksi niiteillä.

Kannattaa kuitenkin huolehtia siitä, etteivät niitit ole liian ohuita, koska silloin ne eivät kestä alumiinifolion painoa. Näin jatketaan koko katon alalta, ja alumiinifolioiden reunat teipataan yhteen.

Eristämiseen kuluu puolisen päivää, ja nyt ullakolla voi säilyttää tavaroita ilman että tarvitsee huolehtia pakkasesta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin