Nuotiopaikka

  Nuotiopaikka pihalle

  Nuotiopaikka luo pihalle tunnelmaa. Voit tehdä nuotiopaikan itse tai käyttää valmiita ulkotulisijoja. Kotisivuillamme on paljon ideoita ja rakennusohjeita, joiden avulla voit rakentaa pihalle nuotiopaikan.

  LUE LISÄÄ: Rakenna maahan upotettu nuotiopaikka

  Nuotiopaikan kivet

  Itse rakennettavaan nuotiopaikkaan kannattaa käyttää kiviä, jotka kestävät tarpeeksi kovaa kuumuutta. Markkinoilla on tulenkestäviä kiviä, mutta myös kevytsoraharkot ja luonnonkivet sopivat nuotiopaikan ympärille.

  Nuotiopaikan tekeminen luonnonkivistä on helppoa, sillä kivet pitää vain asetella ympyrään nuotion ympärille. Kivet voi asentaa esimerkiksi murskeeseen. Poista pintamaa, levitä tilalle noin 10 senttiä mursketta ja lyö kivet pystyyn lekalla. Voit rakentaa nuotiopaikan ympärille pari penkkiä, jotta nuotion äärellä on mukava istua.

  LUE LISÄÄ: Itse tehty nuotiopaikka pihalle

  Ulkotulisijan voi valaa betonista tai tehdä raudasta. Voit tehdä nuotiopaikan myös vanhoista pihalaatoista asettelemalla ne ympyrään.

  LUE LISÄÄ: Helppo ulkotulisija paljuilla

  Ulkotulisijan ritilä

  Ulkotulisijaan kannattaa hankkia ritilä, jotta nuotiolla voi laittaa ruokaa. Ruostumattomasta teräksestä tehty ritilä sopii tarkoitukseen täydellisesti, sillä se kestää lämpöä ja vaihtelevaa säätä. Voit käyttää esimerkiksi vanhasta uunista jäänyttä ritilää. Jos laitat paljon ruokaa ulkona, voit rakentaa ulkotulisijan ritilän mukaan. Ulkotulisija kannattaa rakentaa siten, että ritilän voi asettaa moneen eri korkeuteen. Siten ulkona voi laittaa monenlaista ruokaa.