Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Ylä- ja keskitasolta löytyy sopiva paikka jokaiselle. Istumapaikan voi valita tuulen suunnan ja nuotion kuumuuden mukaan.

Ylä- ja keskitasolta löytyy sopiva paikka jokaiselle. Istumapaikan voi valita tuulen suunnan ja nuotion kuumuuden mukaan.

Tämän nuotiopaikan rakentamiseen tarvitaan vain muutamia materiaaleja: kestopuulautaa, höylättyä mäntylautaa ja vedenkestävää vaneria. Se helpottaa sekä rakentamista että puutavaran ostamista.

Rakennelman tolpat tehdään halkaisemalla terassilaudat kahtia. Se on halpa ja nopea keino, johon tarvitaan vain käsisirkkeli ja ohjainkisko tai suora lauta.

Tämä nuotiopaikka on niin iso, että sen tieltä piti poistaa 12 kuutiometriä maata. Kuoppaa ei kannata kaivaa lapiolla vaan vuokrata työhön kunnon kaivinkone.

Lataa täydelliset tulisijan rakennusohjeet

Rakennusohjeissa on materiaalilista sekä kaavio rakennelmasta. On tärkeää, että mittaat tulisijan koon ja paikan huolellisesti, jotta siitä tulee suorakulmainen.

Näytämme vaihe vaiheelta ,miten :

  • kaivat kuopan
  • mittaat paikan
  • rakennat rungon
  • asennat istuimet

Toimitus suosittelee: Näin vältät ärsyttävän savun!

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi olla alle 18, ennen kuin niitä poltetaan. Märkiä puita on vaikea saada syttymään, ja ne savuavat enemmän kuin kuivat. Nuotiolla ei ole mukava istua, jos savu menee silmiin.

Siksi suosittelemme, että mittaat polttopuiden kosteuden ennen polttamista. Se on helppoa kosteusmittarilla.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista