Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Nuotio luo pihalle tunnelmaa. Kun puut alkavat hiillostua, tulisijan päälle voi laskea ritilän ja aloittaa grillaamisen.

Nuotio luo pihalle tunnelmaa. Kun puut alkavat hiillostua, tulisijan päälle voi laskea ritilän ja aloittaa grillaamisen.


Viihdytkö perheesi kanssa nuotion ympärillä? Jos vastaus on kyllä, kannattaa harkita tavallista paremman nuotiopaikan rakentamista. Viereisen kuvan tulisija on valettu betonista. Betoni on halpa ja helppo materiaali, josta voi valaa pitkäikäisen ja upean tulisijan. Suunnittele ennen töiden aloittamista, kuinka iso tulisijasta rakennetaan.

Sen jälkeen on aika tehdä valumuotit puusta ja vanerista. Seuraavaksi pintamaa poistetaan tulisijan paikalta, pohja tasoitetaan ja sisäja ulkomuotit nostetaan paikoilleen. Betoni kaadetaan muotteihin, minkä jälkeen sen annetaan kuivua pari vuorokautta ennen muottien poistamista.

Varmista, että betonista tulee lujaa Betonista tulee todella lujaa, kun siitä poistetaan kaikki valun aikana syntyvät ilmakuplat. Ilmasta päästään eroon tiivistämällä märkä betoni sauvatärytimellä eli ”vibralla”. Ellei ilmakuplia poisteta, betonista tulee haurasta.

Betoni kannattaa valaa muotteihin useassa erässä. Betoni halkeaa, jos se kuivuu liian nopeasti. Halkeamisen voi estää kastelemalla betonia valun jälkeen. Jälkikastelu on tärkeää etenkin kuivalla ja lämpimällä kesäsäällä.

Lataa koko artikkeli, niin saat tarkat työohjeet.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Vala upea peiliallas viikonlopun aikana!

Vala nuotiopaikan tulisija betonista, niin siitä tulee tyylikäs ja kestävä. Video opastaa, kuinka työ kannattaa tehdä.