Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rakenna tosi helppo nuotiopaikka

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Haluatko pihallesi mukavan kokoontumispaikan? Näytämme tässä jutussa, miten rakennat nuotipaikan todella helposti 3 tunnissa.

Kuusikulmainen nuotiopaikka

Johdanto

Tämä nuotiopaikka on vain 20–25 senttiä maan yläpuolella, mutta sekin helpottaa ruuanlaittoa selvästi. Nuotiopaikan tekeminen on todella helppoa. Pohja kestää pitkään, kun reunat tehdään lehtikuusesta tai valeakaasiasta.

LUE MYÖS: Rakenna laavu - Näin teet sen

Ohjeet

Näin teet nuotiopaikan

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Nuotiopaikan reunat tehdään tuppeensahatuista lehtikuusilaudoista, jotka kestävät sadetta ja maan kosteutta. Lautojen päät sahataan katkaisu- ja jiirisirkkelillä 30 asteen kulmassa. Lautojen pitemmät puolet ovat 65-senttiset, ja ne asennetaan nuotiopaikan suuntaan. Nurkkiin asennetaan 50 senttiä pitkät tolpat, jotka upotetaan maahan. Tolpat voi tehdä lehtikuusesta tai kestopuusta.

Merkitse tulisijan paikka linjalangalla. Periaate selitetään tarkemmin alempana. Merkitse nurkkien paikat kivillä tai kepeillä. 1

Merkitse tulisijan paikka linjalangalla. Periaate selitetään tarkemmin alempana. Merkitse nurkkien paikat kivillä tai kepeillä.

Kairaa tai kaiva kuopat nurkkatolpille. Tee reiät kepeillä tai kivillä merkittyjen nurkkien sisäpuolelle. Kaiva kuoppien väliin noin 3–5 senttiä syvät kourut, jotta voit upottaa nuotiopaikan maahan. 2

Kairaa tai kaiva kuopat nurkkatolpille. Tee reiät kepeillä tai kivillä merkittyjen nurkkien sisäpuolelle. Kaiva kuoppien väliin noin 3–5 senttiä syvät kourut, jotta voit upottaa nuotiopaikan maahan.

Väännä kulmaraudat suorakulmaisista 120-asteisiksi. Voit käyttää apuna penkkipuristinta tai vääntää kulmarautoja kaksilla pihdeillä. 3

Väännä kulmaraudat suorakulmaisista 120-asteisiksi. Voit käyttää apuna penkkipuristinta tai vääntää kulmarautoja kaksilla pihdeillä.

Rakenna nuotiopaikka sivu kerrallaan. Yhdistä sivut toisiinsa 4x25 millin ruuveilla ja kulmaraudoilla. Asenna kulmaraudat aluksi lautojen yläreunoihin ja yhdistä alareunat sen jälkeen. 4

Rakenna nuotiopaikka sivu kerrallaan. Yhdistä sivut toisiinsa 4x25 millin ruuveilla ja kulmaraudoilla. Asenna kulmaraudat aluksi lautojen yläreunoihin ja yhdistä alareunat sen jälkeen.

Upota tolpat joka nurkkaan 5–10 senttiä nuotiopaikan pinnan alapuolelle. Ruuvaa tolpat kiinni lautoihin 5x70 millin ruuveilla ja täytä kuopat maalla. 5

Upota tolpat joka nurkkaan 5–10 senttiä nuotiopaikan pinnan alapuolelle. Ruuvaa tolpat kiinni lautoihin 5x70 millin ruuveilla ja täytä kuopat maalla.

Täytä nuotiopaikka kokonaan hiekalla. Se suojaa puuta tehokkaasti nuotion kuumuudelta. 6

Täytä nuotiopaikka kokonaan hiekalla. Se suojaa puuta tehokkaasti nuotion kuumuudelta.

Materiaalit

Projektiin tarvitaan:

  • 6 leveää, tuppeen sahattua lehtikuusilautaa á 3x25x65 cm
  • 6 tolppaa á 5x50 cm
  • 12 kulmarautaa á 5x5x3,5 cm
  • Ruuveja, 4x25 mm ja 5x70 mm
  • Hiekkaa

Hinta:

Noin 70 euroa.

Vie aikaa:

Kolme tuntia

Piirustus

Mittaa ja merkitse

Kuusikulmaisen nuotiopaikan mittaaminen ja merkitseminen voi olla vaikeaa. Onneksi siihen on kätevä keino, johon tarvitaan vain tolppa ja pätkä lankaa.

Alla olevassa kuvassa näytetään, miten mittaat ja merkitset nuotiopaikan koon.

Aloita pystyttämällä tolppa nuotiopaikan keskikohtaan (A). Sido lanka kiinni tolppaan ja tarkista, että sen pituus on puolet nuotiopaikan halkasijasta. Tässä langan pituus on 65 senttiä. Piirrä langan avulla ympyrä (katkoviiva) nuotiopaikan ympärille. Kun ympyrä on valmis, pystytä tolppa nurkan (B) kohdalle ja piirrä toinen ympyrä (yhtenäinen viiva). Merkitse pisteet (C ja D) kohtiin, joissa ympyrät leikkaavat toisensa. Kun se on tehty, siirrä tolppa pisteeseen (C) ja merkitse seuraavan nurkan (E) paikka. Jatka, kunnes olet merkinnyt kaikki nurkat.

Kuusikulmainen nuotiopaikka

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin