Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kuusikulmainen nuotiopaikka

Tämä nuotiopaikka on vain 20–25 senttiä maan yläpuolella, mutta sekin helpottaa ruuanlaittoa selvästi. Nuotiopaikan tekeminen on todella helppoa. Pohja kestää pitkään, kun reunat tehdään lehtikuusesta tai valeakaasiasta.

Projektiin tarvitaan:

  • 6 leveää, tuppeen sahattua lehtikuusilautaa á 3x25x65 cm
  • 6 tolppaa á 5x50 cm
  • 12 kulmarautaa á 5x5x3,5 cm
  • Ruuveja, 4x25 mm ja 5x70 mm
  • Hiekkaa

Hinta: Noin 70 euroa.

Vie aikaa: Kolme tuntia

Näin teet nuotiopaikan

Nuotiopaikan reunat tehdään tuppeensahatuista lehtikuusilaudoista, jotka kestävät sadetta ja maan kosteutta. Lautojen päät sahataan katkaisu- ja jiirisirkkelillä 30 asteen kulmassa. Lautojen pitemmät puolet ovat 65-senttiset, ja ne asennetaan nuotiopaikan suuntaan. Nurkkiin asennetaan 50 senttiä pitkät tolpat, jotka upotetaan maahan. Tolpat voi tehdä lehtikuusesta tai kestopuusta.

LUE LISÄÄ: Galleria: nuotiopaikat

Mittaa ja merkitse

Kuusikulmaisen nuotiopaikan mittaaminen ja merkitseminen voi olla vaikeaa. Onneksi siihen on kätevä keino, johon tarvitaan vain tolppa ja pätkä lankaa.

Alla olevassa kuvassa näytetään, miten mittaat ja merkitset nuotiopaikan koon.

Kuusikulmainen nuotiopaikka

Aloita pystyttämällä tolppa nuotiopaikan keskikohtaan (A). Sido lanka kiinni tolppaan ja tarkista, että sen pituus on puolet nuotiopaikan halkasijasta. Tässä langan pituus on 65 senttiä. Piirrä langan avulla ympyrä (katkoviiva) nuotiopaikan ympärille. Kun ympyrä on valmis, pystytä tolppa nurkan (B) kohdalle ja piirrä toinen ympyrä (yhtenäinen viiva). Merkitse pisteet (C ja D) kohtiin, joissa ympyrät leikkaavat toisensa. Kun se on tehty, siirrä tolppa pisteeseen (C) ja merkitse seuraavan nurkan (E) paikka. Jatka, kunnes olet merkinnyt kaikki nurkat.