Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kauniisti palavan tulisijan katseleminen kesäiltana – tai kylmänä talvipäivänä – omalla pihalla rentouttaa varmasti mielen ja kehon. Jos teet tulisijasta oikein tiipii-tulisijan, voit hallita ritinää ja lämpöä paremmin.

Mikäli innostut rakentamaan omaa tulisijaa, saat nyt ohjeet vain kolmesta teräslevyn kappaleesta ja muutamasta kierretangon pätkästä koottavan tulisijan valmistamiseen.

Ulkotulisija tehdään teräslevystä, joka ruostuu kauniisti ja nopeasti näyttävän punaruskean sävyiseksi. Pyydä levyseppää leikkaamaan 4 mm:n teräslevy ja poraamaan tarvittaessa myös 10 mm:n reiät ohjeemme mukaan, niin voit koota tulisijan todella nopeasti.

Tulisija on helppo sytyttää, ja taaksepäin kallistuva pohjalevy estää polttopuita ja tuhkaa valumasta terassille. Tulisija on tarpeeksi kevyt siirreltäväksi, ja talven tullen sen voi tarvittaessa purkaa osiin ja varastoida.

Toimitus suosittelee: Näin vältät ärsyttävän savun!

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi olla alle 18, ennen kuin niitä poltetaan. Märkiä puita on vaikea saada syttymään, ja ne savuavat enemmän kuin kuivat. Nuotiolla ei ole mukava istua, jos savu menee silmiin.

Siksi suosittelemme, että mittaat polttopuiden kosteuden ennen polttamista. Se on helppoa kosteusmittarilla.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista