Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pizzauuni

Rakenna itse pizzauuni

Pizzauunin voi tehdä itse monella tavalla. Voit tehdä perinteisen, muuratun pizzauunin tai valaa pizzauunin perliitistä käyttämällä apuna jumppapalloa..

Muurattu pizzauuni

Jos päätät tehdä muuratun pizzauunin, ota huomioon, että siihen pitää käyttää tulenkestäviä tiiliä. Ne kestävät pizzauunin kovaa kuumuutta. Lisäksi pizzauuni pitää eristää, jotta lämpö ei karkaa hukkaan. Voit eristää pizzauunin tavallisella foliolla ja mineraalivillalla.

Vala pizzauuni

Jos et halua muurata pizzauunia, voit tehdä sen myös valamalla. Se voi olla helpompaa, mutta valetun pizzauunin kovettuminen kestää pitempään.

Käytä perliittiä valettuun pizzauuniin

Valetun pizzauunin tekemiseen voi käyttää massaa, joka koostuu tavallisesta sementistä ja perliitistä, joka on vulkaaninen kivilaji. Perliitti kestää kovaa kuumuutta ja toimii myös eristeenä, joten uuniin ei tarvita erillistä eristekerrosta.

Muut pizzauunin materiaalit

Voit käyttää pizzauunin valamiseen myös muita materiaaleja. Savi on hyvä vaihtoehto, sillä sekin kestää kovaa kuumuutta. Voit sekoittaa saveen olkia. Voit saada pizzauunin todella halvalla, jos teet valumassan itse savesta. Se vaatii tosin enemmän työtä.

Pizzauunin savupiippu

Savupiippu on tärkeä osa pizzauunia. Savupiippu pitää huolen siitä, että pizzauunissa on hyvä veto ja johtaa savun niin ylös, että se ei mene silmiin.

Muista käyttää savupiipun rakentamiseen oikeita materiaaleja. Pizzauunin kuumuus voi sulattaa tavallisen alumiiniputken. Käytä pizzauunin savupiippuna aina teräsputkea.

Pizzauuni ulos

Kun rakennat pizzauunin pihalle, ota huomioon, ettei sitä voi siirtää noin vain. Muuratun pizzauunin siirtäminen on käytännössä mahdotonta. Kiinnitä huomiota pizzauunin paikkaan alusta alkaen. Mieti myös sitä, miten suojaat pizzauunin ennen talvea, jotta se ei kastu ja halkea pakkasten tullen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Rakenna ulko-pizzauuni

Polttopuilla toimiva pizzauuni

Pizzauunissa ei saa polttaa painekyllästettyä puuta, maalattua jätepuuta tai muuta likaista puuta. Uunissa ei kannata polttaa myöskään kosteaa tai pihkaista puuta. Sytytä pizzauuni pienillä puilla ja lisää isompia myöhemmin. Vältä liian isoja puita, jotta saat säädeltyä pizzauunin lämpötilaa helpommin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin