Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mikä pitsauuni on paras?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pitsauuni puulämmitteineni

Kysymys

Haluaisin ulos oman pitsauunin, mutta en ole varma, rakentaisinko itse puu-uunin vai ostaisinko kaasulla toimivan uunin. Mikä on paras pitsauuni?

Vastaus

Pitsauunien laadussa on suuria eroja, ja niitä on saatavana myös useita erilaisia malleja. Monet harrastajat ovat sitä mieltä, että parhaat pitsat valmistetaan aidossa kiviuunissa.

Toisaalta kaasukäyttöinen pitsauuni on erittäin helppokäyttöinen.

Täältä voit lukea lisää sekä kaasulla toimivan että puulämmitteisen pitsauunin eduista ja haitoista.

Kaasulla toimiva pitsauuni vs. puulämmitteinen pitsauuni

Suurin ero on tietenkin siinä, miten pitsauuni sytytetään. Kummassakin mallissa on hyvät ja huonot puolensa.

  • Puulämmitteinen pitsauuni

Monet pitsauunien asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että parhaat pitsat valmistetaan aidossa kivi- tai pitsauunissa.

Tämä johtuu siitä, että puulämmitteisessä pitsauunissa poltettavat puut antavat pitsalle herkullisen savuisen ja aidon maun.

Parhaan pitsauunin valmistat tietenkin itse.

Voit ostaa pitsauunin rakennussarjana, mutta oman puulämmitteisen pitsauunin rakentaminen on itse asiassa helppoa ja edullista.

Lue lisää täältä: Rakenne maailman helpoin pitsauuni

Puulämmitteisen pitsauunin sytyttäminen on helppoa, eikä se vaadi erikoispuuta tai -kokemusta.

Puulämmitteisen pitsauunin etuna on, että voit käyttää tuhkan uudelleen. Voit esimerkiksi käyttää sitä pieninä määrinä lannoitteena.

Jos sinulla on kanoja, voit käyttää tuhkaa mukavan pölykylvyn luomiseen kanoille.

Täältä voit lukea lisää pitsauunin sytyttämisestä ja tuhkan hävittämisestä: Pitsauuni – näin sytytät pitsauunin

Puulämmitteinen pitsauuni lämpenee hitaammin kuin kaasulla toimiva, mutta kuumettuaan se voi säilyttää lämmön todella pitkään.

Lisäksi voit rakentaa juuri omaan käyttöösi sopivan kokoisen pitsauunin, jolloin tilaa ja paistamisaikaa on koko perheen pitsojen valmistamiseen.

LUE MYÖS: Kotitekoisen pitsan resepti

  • Kaasupitsauuni

Kaasulla toimiva pitsauuni kuumennetaan tietenkin palavan kaasun avulla. Siksi se kuumenee vauhdilla ja saavuttaa nopeasti ihanteellisen pitsan paistolämpötilan.

Useimmat kaasulla toimivat pitsauunit ovat pieniä, joten ne sopivat hyvin terassille.

Kaasulla toimivan pitsauunin suuri haitta on se, että siinä ja grilleissä käytettävästä kaasusta on maksettava. Kaasulämmitteiselle pitsauunille on oltava myös paikka, jossa sitä säilytetään, kun se ei ole käytössä. Se voi vaatia ylimääräisen puutarhapöydän tai ylimääräistä tilaa varastossa tai terassilla.

Jos sinulla on jo kaasugrilli, kaasulla toimiva pitsauuni on kätevä, sillä voit käyttää samaa kaasupulloa sekä grillissä että pitsauunissa.

Jotkut pitsaharrastajat ovat sitä mieltä, että kaasulla lämmitetyssä pitsauunissa valmistetuissa pitsoissa ei ole samaa aitoa makua kuin puulämmitteisessä pitsauunissa valmistetuissa pitsoissa, mutta jos uskot, että kaasulla toimiva pitsaauuni on oikea valinta, sinun kannattaa ostaa se.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin