Herkullisen rapeaa pitsaa kohtuuhintaan

Cozze on kelvollinen, vankka ja tehokas kaasukäyttöinen pitsauuni. Hinta on erittäin kilpailukykyinen, sillä pieni malli antaa paljon vastinetta rahoille.

Tuotteesta:

  • Energianlähde: Kaasu
  • Teho: 5 kW
  • Paistokorkeus enintään: 6 cm
  • Paistoala: 34 x 34 cm
  • Aukko: 36,5 x 8 cm
  • Mitat: 53 x 53 x 29 cm
  • Kaasun paine: 30 mbar

www.cozze-pizza.com

Hyvän kotitekoisen pitsan valmistamiseen ei tarvitse rakentaa suurta ja raskasta pitsauunia kuumuutta kestävästä laastista ja tulenkestävistä kivistä. Kaasulla toimiva Cozze-pitsauuni onnistuu paistamisessa melko hyvin ja vieläpä järkevään hintaan.

Uunia on saatavana 13 ja 17 tuuman malleina. Testasimme sekä suurta että pientä mallia, ja ne ovat lähes yhtä tehokkaita. Suuremmalla uunilla voi paistaa tietysti suurempia pitsoja, ja siinä on vastaavasti suurempi poltin.

Valmistajan mukaan uunia on poltettava täydellä teholla 20–25 minuuttia, jotta kivi kuumenee kunnolla ennen paistamista. Kokemuksemme mukaan aika on noin 30–40 minuuttia. Ennen pitsan paistamista uunin lämpötilaa on laskettava ja sen on annettava jäähtyä hieman. Sitten pitsa kypsyy rapeapohjaiseksi vain kahdessa minuutissa.

Toimitus suosittelee Rakenna maailman helpoin pizzauuni

Uunin toimintaan tutustuminen vie jonkin aikaa, ja oikean lämpötilan löytäminen vaatii harjoittelua, jotta pitsan reunat eivät palaisi. Lisäksi lämpöä on usein säädettävä hieman jokaisen pitsan paistamisen välillä. Ensimmäisten kolmen tai viiden poltetun pitsan jälkeen kaikki sujuu kuitenkin jokseenkin hyvin.

Uuni on tehokas ja helppo pitää kunnossa. Pienellä harjoittelulla sitä on myös helppo käyttää.

Kun tarkastellaan hintaa ja laatua, pienempi 13 tuuman malli on melko verraton. Jos kuitenkin valmistat pitsaa nelihenkiselle perheelle, se on hieman pieni. Suuremman mallin hinta on samalla tasolla kilpailijoiden kanssa.

LUE MYÖS: Kotitekoisen pitsan resepti

DETALJIT

SÄHKÖKÄYNNISTYS

Poltin käynnistyy helposti painiketta painamalla. Käynnistysmoottori toimii AA-paristolla, joka sijaitsee itse painikkeen sisällä.

LÄMPÖMITTARI

Kypsennettäessä on suuri etu pystyä tarkkailemaan uunin lämpötilaa. On kuitenkin otettava huomioon, että lämpötila mitataan uunin yläosasta. Paistokivi on usein hieman viileämpi.

Lisää samasta aiheesta Pizzauuni

    Lisää samasta aiheesta Pizzauuni