Miten pizzauuni rakennetaan?

Kysymys

Miten pizzauuni rakennetaan?

Vastaus

Parhaat pitsat valmistuvat puulämmitteisessä pizzauunissa, ja paras pizzauuni on tietenkin itse tehty. Pizzauunin rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa, ja voit rakentaa pizzauunin täysin omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

LUE LISÄÄ: Tämä on hyvä tietää ennen pizzauunin tekemistä

Yksinkertainen pizzauuni

Helppo ja nopea pizzauuni on helppo rakentaa pinoamalla muutamia kartanokiviä tai vanhoja tiiliä.

Tämän pizzauunin etuna on se, että sinun ei tarvitse käyttää paljon kalliita materiaaleja, sillä se ei tule kestämään montaa vuotta.

Voit rakentaa pizzauunin pihan ylijäämämateriaaleista. Sen vuoksi se ei ole vain helppo, vaan myös edullinen ja hauska kierrätysprojekti.

Näissä rakennusohjeissa kerromme, miten voit rakentaa yksinkertaisen pizzauunin.

Voit tehdä sen myös teräksestä, mikäli sinulla on jäänyt teräsmateriaaleja yli aiemmista projekteista. Voit esimerkiksi rakentaa pizzauunin vanhasta öljytynnyristä, jos haluat hyödyntää vanhoja materiaaleja.

Hauska pizzauuni

Vaikka pizzauunin rakentaminen on helppoa vanhoja kiviä pinoamalla, voit rakentaa myös upean ja "aidon" pizzauunin helposti.

Hauska pizzauuni on helppo rakentaa, koska tarvitset siihen vain muutamaa materiaalia. Toisaalta materiaalit ovat hieman harvinaisempia.

Tähän pizzauuniin tarvitaan esimerkiksi pilatespallo, kanaverkkoa ja perliittiä. Katso ohjeet tästä: Maailman helpoin pizzauuni

Hauska pizzauuni valetaan, muotoillaan ja koristellaan. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, kun upea perliittiuuni on valmis.

Vaativa pizzauuni

Muurattu pizzauuni on tyylikäs ja tehokas, eikä kiviuunin rakentamisen tarvitse olla vaikeaa. Työ vaatii kuitenkin hieman tee-se-itse-kokemusta ja sitä, että suhtaudut projektiin hauskana ja jännittävänä haasteena.

Vaativa pizzauuni edellyttää hieman enemmän työtä ja käsityötaitoa kuin yksinkertainen tai hauska, mutta saat vastineeksi erittäin upean pizzauunin, joka todellakin koristaa pihaa tai kesäkeittiötä.

Vaativassa pizzauunissa uuni rakennetaan pysyvästi tukevalle alustalle, jolloin rakennat itse sekä uunin että säilytystilan pizzauunin polttopuille.

Katso tästä, miten voit rakentaa vaativan pizzauunin.

Uuni voi kuumeta erittäin kuumaksi, ja koska se on muurattu, se säilyttää lämmön todella pitkään, jotta voit valmistaa uunissa kaikkea herkullisesta pitsasta nyhtöpossuun.

LUE MYÖS: Kotitekoisen pitsan resepti

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Pizzauuni