Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miten pitsauuni rakennetaan?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Miten pitsauuni rakennetaan?

Kysymys

Miten pitsauuni rakennetaan?

Vastaus

Parhaat pitsat valmistuvat puulämmitteisessä pitsauunissa, ja paras pitsauuni on tietenkin itse tehty. Pitsauunin rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa, ja voit rakentaa pitsauunin täysin omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

LUE LISÄÄ: Tämä on hyvä tietää ennen pitsauunin tekemistä

Yksinkertainen pitsauuni

Helppo ja nopea pitsauuni on helppo rakentaa pinoamalla muutamia kartanokiviä tai vanhoja tiiliä.

Tämän pitsauunin etuna on se, että sinun ei tarvitse käyttää paljon kalliita materiaaleja, sillä se ei tule kestämään montaa vuotta.

Voit rakentaa pitsauunin pihan ylijäämämateriaaleista. Sen vuoksi se ei ole vain helppo, vaan myös edullinen ja hauska kierrätysprojekti.

Näissä rakennusohjeissa kerromme, miten voit rakentaa yksinkertaisen pitsauunin.

Voit tehdä sen myös teräksestä, mikäli sinulla on jäänyt teräsmateriaaleja yli aiemmista projekteista. Voit esimerkiksi rakentaa pitsauunin vanhasta öljytynnyristä, jos haluat hyödyntää vanhoja materiaaleja.

Byg en pizzaovn af genbrugsmaterialer

Hauska pitsauuni

Vaikka pitsauunin rakentaminen on helppoa vanhoja kiviä pinoamalla, voit rakentaa myös upean ja "aidon" pitsauunin helposti.

Hauska pitsauuni on helppo rakentaa, koska tarvitset siihen vain muutamaa materiaalia. Toisaalta materiaalit ovat hieman harvinaisempia.

Tähän pitsauuniin tarvitaan esimerkiksi pilatespallo, kanaverkkoa ja perliittiä. Katso ohjeet tästä: Maailman helpoin pitsauuni

Hauska pitsauuni valetaan, muotoillaan ja koristellaan. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, kun upea perliittiuuni on valmis.

Byg selv verdens nemmeste pizzaovn i perlite

Vaativa pitsauuni

Muurattu pitsauuni on tyylikäs ja tehokas, eikä kiviuunin rakentamisen tarvitse olla vaikeaa. Työ vaatii kuitenkin hieman tee-se-itse-kokemusta ja sitä, että suhtaudut projektiin hauskana ja jännittävänä haasteena.

Vaativa pitsauuni edellyttää hieman enemmän työtä ja käsityötaitoa kuin yksinkertainen tai hauska, mutta saat vastineeksi erittäin upean pitsauunin, joka todellakin koristaa pihaa tai kesäkeittiötä.

Vaativassa pitsauunissa uuni rakennetaan pysyvästi tukevalle alustalle, jolloin rakennat itse sekä uunin että säilytystilan pitsauunin polttopuille.

Katso tästä, miten voit rakentaa vaativan pitsauunin.

Uuni voi kuumeta erittäin kuumaksi, ja koska se on muurattu, se säilyttää lämmön todella pitkään, jotta voit valmistaa uunissa kaikkea herkullisesta pitsasta nyhtöpossuun.

LUE MYÖS: Kotitekoisen pitsan resepti

Muurattu pitsauuni
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin