Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betoni

Betoni on loistava materiaali tee se itse -projekteihin. Betonista voi valaa erilaisia esineitä, ja sillä voi korjata sokkelin. Katso näistä jutuista, miten sekoitat betonia ja käytät sitä eri projekteissa.

Betoni

Betoni on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Betoni koosuu sementistä, hiekasta, kivistä ja vedestä. Betoni on juoksevaa massaa, jota muotoillaan ja levitetään kovettumisen aikana. Betoni on vahvaa, kestää kovaa rasitusta ja kaikenlaista säätä. Betoni on suosittu materiaali, josta rakennetaan korkeita kerrostaloja mutta myös koristeellisia rakenteita kuten veistoksia ja leikkipaikkoja. Talonomistajat käyttävät betonia yleensä perustusten valamiseen. Betonia voi käyttää myös palkkien valamiseen. Silloin betoniin pitää valaa harjateräksiä, jotka estävät palkin murtumisen.

Miten betonia tehdään?

Betonia tehdään sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja kiviä. Sekoitussuhteet vaihtelevat sen mukaan, mihin betonia käytetään. Perustusten valamiseen käytetään betonia, jossa on 1 osa sementtiä, 3,5 osaa hiekkaa ja 5 osaa kiviä. Betonipöytälevyn valamiseen käytetään betonia, johon tulee 1 osa sementtiä, 2 osaa hiekkaa ja 3 osaa kiviä.

Harkitse tarkkaan, milloin betoni kannattaa sekoittaa itse. Pieniin korjauksiin kannattaa käyttää valmiiksi sekoitettua kuivabetonia, johon lisätään vain vesi. Hieman isommissa projekteissa betoni kannattaa sekoittaa itse. Kaikkein laajimpiin projekteihin kuten perustusten tai lattian valamiseen kannattaa tilata valmista betonia ja pumppuauto.

LUE LISÄÄ Betonin sekoitussuhteista

Itsetehtyjä betoniesineitä

Vain mielikuvitus rajoittaa betonin käyttöä erilaisten esineiden valamiseen. Esimerkiksi betonipöytälevyn valamiseen tarvitaan vain vähän materiaaleja. Betonista voi valaa myös penkin, tulisijan tai pihalaattoja. Itse valettua betonia voi myös värjätä. Voit lukea värijauheen käyttämisestä lisää tästä jutusta: Värjätty betoni – näin teet värillistä betonia

Betonin valumuotti

Betonin valamiseen tarvitaan yleensä muotti. Valumuotin voi tehdä monella eri tavalla. Se voi olla tavallinen muovipalju, jota käytetään pyöreän pöytälevyn valamiseen tai vanerimuotti, jossa on reiät tiskiallasta ja induktioliettä varten.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Betonilaattaopas

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin