Lukijoiden parhaat ideat betonista

Betoni on luja ja hieno materiaali, josta voi valaa melkein mitä vain. Tässä muutama idea lukijoilta.

Støb beton køkkenbord Gør Det Selv

Märkä betoni pitää tiivistää muottiin huolellisesti, jotta siitä tulee tarpeeksi lujaa. Betonin voi tiivistää lyömällä muotin kylkeen vasaralla. Tiskialtaan mentävä reikä tehdään altaan muotoisella styroksilevyllä.

1. Uusi betonista valettu pöytälevy

"Sain hiljattain päätökseen kesämökkini keittiöremontin. Päätin valaa keittiönpöytälevyn betonista. Tämä vaati valumuotin. Rakensin muotin pohjan vedenkestävästä vanerista ja listoitin vanerilevyn reunat. Tein allasta varten aukon kiinnittämällä vanerilevyyn altaankokoisen polystyreenipalan kaksipuolisella teipillä.

RAKENNA ITSE: Vala itse keittiötaso betonista

Pöytälevy on hyvin herkkä murtumaan altaan reunojen ympäriltä, joten kiinnitin lisäksi jokaiselle sivulle palan raudoitusverkkoa tätä ehkäistäkseni. Käytin hankkeeseen hienobetonia. Se sai kuivua muotissa kolme päivää, ja sitä kostutettiin säännöllisesti, jotta se ei kuivuisi liian nopeasti. Kun betonilevy oli asennettu, käsittelin sen kiviöljyllä, joten nyt se kestää paremmin vettä ja likaa.J.M."

LUE LISÄÄ: 5 asiaa, joita et tiennyt betonista

2. Betonipöytään varjolle reikä

"Halusimme puutarhapöydän, joka kestäisi ulkona ympäri vuoden muuttumatta rumaksi. Valoin sen tämän vuoksi betonista.

TEE ITSE: Vala betonista ulos

Pöytälevy on valettu niin, että sen keskellä asetettiin muoviputki, jotta valmiiseen levyyn saatiin aurinkovarjolle sopiva reikä. Raskas pöytä on tehokas noin 200 kg painava ”varjonjalka”. Pöytälevyyn on valettu raudoitusverkko lisävahvikkeeksi. Lopuksi pöytälevy on hiottu, joten se on pehmeä ja hieno, ja käsitelty lopuksi vielä öljyllä, jotta siitä saatiin likaa hylkivä..F.J."

Støb beton havebord Gør Det Selv

Betonipöytä kestää ulkona ympäri vuoden, mutta se painaa paljon. Pöydän keskellä on aurinkovarjolle sopiva reikä.

LUE LISÄÄ: Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

3. Ilmainen jääkaappi maan alle

"Olimme laajentamassa taloamme ja päätimme hyödyntää maan alla olevan kylmän tilan upottamalla sinne jääkaapin. Valoimme perustaan betoniputken, jonka halkaisija oli 50 cm ja pituus 80 cm.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Mitä betoni on ja miten sitä käytetään?

Putken päässä on jatkuvasti 6–8 asteen lämpötila, mikä on täydellinen pitämään juotavat kylminä. On hyvin kätevää, että isot viini- ja virvoitusjuomapullot voi pitää kylmässä maan alla eikä jääkaapissa, jossa ne yleensä vievät valtavasti tilaa. Betoniputki on verhoiltu sisäpinnaltaan mosaiikkipaloilla. Jääkaapin kantena on eristetty tammipuulevy.D.M."

Støb beton køleskab Gør Det Selv

Jääkaappi on 80 cm:n syvyydessä, missä on 6–8 asteen lämpötila. Jääkaappi sopii erityisen hyvin isoille pulloille, jotka vievät paljon tilaa tavallisessa jääkaapissa.

    Muut lukevat juuri nyt …