Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Betoni on kovaa, sen pinta tuntuu karhealta ja näyttää harmaalta ja ikävältä. Betonin pinnan voi kuitenkin hioa siistiksi ja tasaiseksi. Työ vaatii hyviä hermoja, sillä betonin hiominen on raskasta. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen.

Tärkeintä on, että työhön käytetään oikeita työkaluja. Hiomiseen tarvitaan kulmahiomakone, jonka nopeutta voi säädellä, sekä karkeaan hiomiseen tarkoitettu kuppilaikka.

Kuppilaikka jättää betonin pinnan hieman rosoiseksi, sillä betonin seassa on aina pieniä ilmakuplia. Kolot pitää täyttää, jotta pinnasta tulee tasainen ja siisti. Kemiallinen metalli sopii tarkoitukseen erinomaisesti.

LUE LISÄÄ: Näin hiot betonia

Tasoittamisen jälkeen betoni pitää hioa uudelleen epäkeskohiomakoneella ja pienijyväisellä vesihiomapaperilla, jotta pinnasta tulee siisti ja täysin tasainen.

Pinta hylkii likaa tehokkaasti, kun se käsitellään lopuksi lakalla tai vahalla. Jälkikäsittely korostaa pinnan sileyttä ja betonin seassa olevia kiviä.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Päästä luovuutesi valloilleen värikkäällä betonilla

Lataa rakennusohjeet ja lue lisää betonin kiillottamisesta

Rakennusohjeissa näytetään, miten betonin pinta kiillotetaan. Näet, miten betoni kuivahiotaan, vesihiotaan ja jälkikäsitellään kestäväksi.

LUE LISÄÄ: Vala helppo grillipöytä