betonilaatat

Betonilaatat sopivat ison alueen katteeksi, koska niitä on nopeaa latoa. Laattoja voi yhdistää muihin materiaaleihin, mutta ne toimivat myös yksinään. Kuvat: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl

Betonilaatat: ominaisuudet

Betonilaattojen yhtenäinen koko sekä tasainen pinta muodostavat sileän ja tiiviin alustan, joka on helppo pitää puhtaana roskista ja lumesta. Valitse kova betonilaatu, joka ei ime vettä. Levä ei tartu helposti kuiviin laattoihin, eikä routiminen halkaise niitä yhtä helposti.

Betonilaatat: käyttö

Betonilaatat sopivat todella moneen käyttöön aina pihaliittymistä kukkapenkkien reunuksiin. Terasseihin, polkuihin ja kukkapenkkeihin voi käyttää 5 sentin paksuisia laattoja, mutta jos laattojen päältä on tarkoitus ajaa autolla, on käytettävä vähintään 6 cm:n paksuja laattoja.

Betonilaatat: asennus

Laatat on helppo ja nopea latoa tasaiselle pohjalle, joskin isot laatat ovat raskaita. Työ on kovaa, mutta sujuu nopeasti. Yläpuoli on usein alapuolta tasaisempi.

Betonilaatat: kestävyys

Betonilaatat kestävät todella pitkään. Niiden suurin uhka on vesi. Jos laatat ovat kehnoa betonia tai täynnä koloja ja naarmuja, ne voivat haljeta pakkasessa.

Betonilaatat: huolto

Harjaa kiveys tasaisin väliajoin puhtaaksi liasta ja lehdistä. Puhdistus pitää kasvustot kurissa ja päästää laatat kuivumaan. Älä pese painepesurilla etenkään vanhoja laattoja, sillä voimakas suihku voi tehdä pintaan koloja ja altistaa laatat kosteudelle. Se taas lisää leväkasvustoa ja tekee puhdistamisesta entistä vaikeampaa.

OPAS: Tutustu suureen kivipäällysteoppaaseen