Näin käytät kuivabetonia

Kuivabetoni on suosittua, koska sitä ei tarvitse sekoittaa itse alusta asti. Lue kuivabetonin hyvistä ja huonoista puolista tästä jutusta.

Kuivabetonin käyttö

Kuivabetonia kannattaa käyttää silloin, kun tolpan pitää pysyä lujasti paikallaan. Betonijauhe kaadetaan kuoppaan "kuivana", ja siihen sekoitetaan vettä.

Kuivabetoni tarkoittaa betonijauhetta, johon pitää lisätä vain vesi.

Kuivabetoni koostuu sementistä, lisäaineista ja hiekasta. Hiekan jyväkoko on yleensä 0-8 milliä, minkä vuoksi kuivabetonisäkissä lukee usein 0-8 mm.

Mihin kuivabetonia voi käyttää?

Kuivabetonia voi käyttää esimerkiksi lattioiden ja perustusten valamiseen. Sillä voi myös valaa maahan paaluja esimerkiksi terassin perustuksia varten. Kuivabetoni sopii myös erilaisten betonirakenteiden korjauksiin.

Kuivabetoni on kätevä materiaali pieniin korjauksiin

Kuivabetoni on kätevä materiaali pieniin korjauksiin kuten sokkelin paikkaamiseen.

Mitä hyvää kuivabetonissa on?

Kuivabetonin parhaita puolia on, että siihen pitää lisätä vain vesi. Betonia ei tarvitse sekoittaa alusta asti sementistä, hiekasta, kivistä ja vedestä.

Toinen hyvä puoli on, ettei kuivabetonin käytöstä aiheudu kovin paljon sotkua. Tolpan voi valaa maahan kaivamalla kuopan, kaatamalla pohjalle vettä, lisäämällä tolpan juureen kuivabetonia ja kaatamalla päälle lisää vettä. Betonia ei tarvitse sekoittaa valmiiksi paljussa, vaan kuoppaan kaadettu betoni kovettuu tolpan ympärille.

Paljonko kuivabetoni maksaa?

Kuivabetonin huonoin puoli on hinta. 25 kilon säkki kuivabetonia maksaa noin 8 euroa. Se ei ehkä kuulosta kovin paljolta, mutta isossa valussa hinta nousee korkeaksi. Kuivabetoni sopii parhaiten pieniin projekteihin.

Mikä on kuivabetonin sekoitussuhde?

Kuivabetoniin lisätään noin kymmenesosa vettä. 25 kiloon kuivabetonia lisätään noin 2,5 litraa vettä. Jos vettä lisätään liikaa, betonista tulee liian ohutta ja betonin koostumus heikkenee. Betoni halkeaa, jos se ei ole tarpeeksi kestävää.

Kuivabetonia suositellaan usein sekoittamaan säkillinen kerrallaan, jotta sekoitussuhteet eivät mene pieleen.

LUE LISÄÄ: Näin työskentelet betonin kanssa

    Muut lukevat juuri nyt …