3 upeaa projektia betonista

Betoni on monelle hieman outo materiaali. Siitä on kuitenkin helppo valaa monenlaisia upeita esineitä ja rakennelmia. Lue ohjeet, joilla voit valaa betonista kolme mahtavaa esinettä!

Betonin kanssa on lopulta varsin helppo työskennellä.

Jos haluat valaa upean keittiötason, kesäkeittiön tai omat pihalaattasi, lue ohjeet tästä.

LUE LISÄÄ: Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

1. MAHTAVA KEITTIÖTASO BETONISTA**

Køkkenbord i beton

Kuituvahvistetusta betonista voi valaa näin upean keittiötason.

Jos valat betonista tason keittiöön, sohvapöytään tai mihin tahansa muualle, muista varmistaa, että tasosta tulee tarpeeksi luja. Jos et vahvista levyä mitenkään, se halkeaa luultavasti jo valuvaiheessa.

LUE LISÄÄ: 5 asiaa, joita et tiennyt betonista

Voit vahvistaa tai raudoittaa levyn joko metallilla tai kuiduilla. Kuiduilla betonista voi valaa varsin ohuita levyjä, jotka eivät halkea.

Yhteistä kaikille betoniprojekteille on, että niihin tarvitaan valumuotti, joka on valettavan esineen peilikuva. Usein valumuotin tekeminen vie suurimman osan ajasta.

RAKENNUSOHJEET: Keittiötaso betonista

2. UPEA JA KESTÄVÄ ULKOPÖYTÄ BETONISTA

Ulkopöytä betonista

Vala levy ja allas samalla.

Valamista kannattaa harjoitella aluksi ulkoilmassa, sillä ulkokalusteet saavat olla hieman rosoisia. Voit valaa betonista esimerkiksi tiskipöydän ja altaan.

Kaikissa valuprojekteissa on tärkeää, että ilmakuplat poistetaan betonista, ennen kuin se kovettuu, sillä ilmakuplat tekevät betonista hauraan.

Voit poistaa ilmakuplat tiivistämällä betonin. Betonin voi tiivistää monella eri tavalla. Yksinkertaisin tapa on koputtaa muotin reunaan niin kauan, että betoni tiivistyy. Voit myös kiinnittää porakoneeseen pultin ja mutterin ja pyörittää mutteria muotin seinää vasten.

RAKENNUSOHJEET: Pöytälevy ja tiskiallas valetaan yhtä kappaleena.

3. VALA ITSE OMAT LAATTASI BETONISTA

Havefliser i beton

Kun valat laattasi itse, voit päättää niiden muodon, värin ja pintarakenteen.

Kaupoissa myytävät pihalaatat voivat olla heikkolaatuisia tai muuten epäsopivia. Ratkaise ongelma valamalla itse omat laattasi betonista.

Jos valat laattasi itse, voit päättää paitsi laattojen koon ja muodon, myös tehdä pintarakenteesta mielesi mukaisen. Vaihtoehtoja on täysin sileästä todella karkeaan.

Kaiken lisäksi voit valaa laatat oikeille paikoilleen, joten et joudu kantamaan raskaita laattoja edestakaisin.

RAKENNUSOHJEET: Isot laatat valettiin paikoilleen.

LUE LISÄÄ: Vala upea peiliallas viikonlopun aikana!

    Muut lukevat juuri nyt …