korjaa nopeasti: tukkeutunut tiskiallas

Onko tiskiallas mennyt tukkoon? Voit irrottaa tukoksen joko karhupumpulla tai purkaa hajulukon kokonaan ja puhdistaa kaikki osat perusteellisesti rasvaa liuottavalla puhdistusaineella.

korjaa nopeasti: tukkeutunut tiskiallas

Altaan tukkeutuminen johtuu yleensä siitä, että viemäriin menee ruuantähteitä ja hiuksia.

Johdanto

Tukkoon mennyt tiskiallas on ärsyttävä mutta usein helposti ratkaistava ongelma. Altaan tukkeutuminen johtuu yleensä siitä, että viemäriin pääsee rasvaa, hiuksia tai ruuantähteitä.

Rasvatulpan voi yleensä liottaa pois kiehuvalla vedellä, mutta jos se ei vaikuta, voit kokeilla kahta muutakin konstia: karhupumppua tai hajulukon purkamista.

Aivan aluksi kannattaa kokeilla tulpan irrottamista pumpulla. Muista tukkia altaan ylivuotoreikä esimerkiksi teipillä, jotta pumppu muodostaa viemäriin ylipaineen.

Ellei se auta, joudut purkamaan allasviemärin ja hajulukon ja pesemään osat huolellisesti.

Hajulukko ja sakkakuppi irtoavat yleensä ilman työ­kaluja. Puhdista osat kunnolla rasvaa liuottavalla pesuaineella. Tarkista myös, että O-rengas ja tiivisteet eivät vuoda.

Tarvittavat työvälineet

Puhdistamiseen ei tarvita työkaluja, mutta hajulukon osat pitää käsitellä rasvaa liuottavalla pesuaineella.

Tarvittavat työvälineet:

  • Karhupumppu
  • Astianpesuaine
  • Kumihanskat
  • Uusi O-rengas

Tee näin

1

Teippaa ylivuotoreikä umpeen. Jos reikä on avoin, pumpusta ei ole apua, sillä viemäriin ei muodostu yli- tai alipainetta.

2

Kokeile karhupumpulla. Peitä pohjareikä kokonaan ja pidä huoli, että kaikki reunat imeytyvät kiinni altaaseen. Paina pumppu pohjaan ja nosta sitä 5–10 kertaa. Jos se toimii, muuta ei tarvita.

3

Pura hajulukko. Jos karhupumppu ei auta, joudut purkamaan hajulukon. Muista laittaa astia halulukon alle, ennen kuin aloitat purkamisen.

4

Poista kaikki tulokset ja pese osat astianpesuaineella. Irrota kaikki osat toisistaan ja poista käsin niin paljon likaa kuin voit. Pese sen jälkeen osat ulko- ja sisäpuolelta astianpesuaineella.

5

Muista O-renkaat. Tarkista, että kaikki O-rengastiivisteet ovat ehjiä ja puhtaita, ennen kuin kokoat allasviemärin uudestaan. Jos tiiviste on mennyt rikki, se pitää vaihtaa.

6

Voitele astianpesuaineella. Kun osat on puhdistettu ja kaikki on valmista, voitele osat astianpesuaineella ennen kokoamista. Se saa osat liukumaan helposti paikoilleen ja perille asti.

Video

TUKKOON MENNYT PESUALLAS

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Altaat