Viemärin kokoaminen

Altaan alla työskenteleminen on harvoin mukavaa. Putket pitää siitä huolimatta kasata kaikessa rauhassa.

Allasviemärit näyttävät erilaisilta pesualtaasta ja allaskaapin tilavuudesta riippuen. Monet perusohjeet pätevät kaikkiin allasviemäreihin.

NÄIN KOKOAT ALLASVIEMÄRIN
Viemärin kokoaminen YHDISTÄ OSAT TOISIINSA Yhdistä vesilukon osat toisiinsa. Varmista, että O-renkaat ja kumitiivisteet ovat oikeissa paikoissa ja kiristä liitokset käsin. Vältä työkalujen käyttämistä.
Viemärin kokoaminenVARMISTA VIEMÄRIN SOPIVUUS Tarkista, että kasattu viemäri mahtuu paikalleen. Pidä putkenpätkät liitosten pohjissa, jotta saumat pysyvät tiiviinä eivätkä ala vuotaa.
Viemärin kokoaminenRUUVAA ALLASVIEMÄRI KIINNI Ruuvaa vesilukko altaan alla olevaan kierreliittimeen. Myös tämä työvaihe kannattaa tehdä käsin. Varmista, että viemäri pysyy kasassa.
MAHTUUKO KAIKKI KAAPPIIN? Allasviemäriä pitää usein säätää, vääntää ja kääntää aika lailla, ennen kuin kaikki kaapissa olleet tavarat mahtuvat takaisin paikoilleen.

VINKKI: OSTA RIITTÄVÄSTI MATERIAALEJA

Ennen uuden allasviemärin ostamista kannattaa tarkistaa, miten vanha viemäri on liitetty pesualtaaseen ja talon viemäriin.

Molempiin liitoksiin voidaan tarvita putkiteippiä, tiivistehamppua ja putkikierretahnaa. Allasviemärin alapäähän saatetaan tarvita lisäksi kumirengas.

Putkiteippi, tiivistehamppu, kierretahna ja kumirenkaat eivät yleensä kuulu allasviemäripakettiin, vaan ne pitää ostaa erikseen.

LUE LISÄÄ: Tarkastuskamera - Tämän takia se kannattaa hankkia

VIEMÄRIN HUOLTAMINEN YLHÄÄLTÄ
KAADA VIEMÄRIIN KUUMAA VETTÄ Ahtautuneen viemärin voi yrittää saada vetämään kuumalla vedellä. Varaudu siihen, että viemäri saattaa haista muutaman päivän.
KÄYTÄ IMUKUPPIA Jos kuuma vesi ei auta, kokeile avata viemäri imukupilla eli karhupumpulla. Tuki ylivuotoreikä ja viereisen altaan viemäri erimerkiksi märällä rätillä.
PUHDISTA SIHTI Roskasihdin alle muodostuu usein tukoksia, jotka estävät veden virtaamisen. Sihti kannattaa irrottaa säännöllisesti puhdistamista varten.
VIEMÄRIN HUOLTAMINEN ALHAALTA
POHJAVENTTIILIVIEMÄRI Joidenkin allasviemärien vesilukon pohjassa on avattava venttiili. Vesilukon voi puhdistaa venttiilin kautta allasviemäriä purkamatta.
SAKKAKUPPIVIEMÄRISakkakuppiviemärin puhdistaminen on helppoa. Kupissa ja sen vastakappaleessa on kierteet, joten kuppi on helppo irrottaa ja liittää takaisin paikalleen.
TUKOS SYVEMMÄLLÄ VIEMÄRISSÄ Jos olet kokeillut kaikkea mutta turhaan, tukos saattaa olla syvemmällä viemärissä. Syvällä oleva tukos irtoaa yleensä harjapäisellä vaijerilla.

TYÖTAPA: NÄIN KÄYTÄT TIIVISTEHAMPPUA

Tiivistehamppua ja putkikierretahnaa käytetään putkiliitosten tiivistämiseen. Sekä hamppu että tahna saattavat tulla tarpeeseen allasviemärin vaihtamisessa.

Työskentelytapa on yksinkertainen. Kierrä ohut nippu hamppua tiukasti tiivistettävän kierteen ympärille. Aloita kääriminen kierteen keskeltä ja etene putken päätä kohti. Lopeta, ennen kuin hamppu menee putken pään yli.

Katkaise hamppu, levitä sen päälle ohut kerros kierretahnaa ja yhdistä putket toisiinsa.