Korjaa vuotava vesihana

Ajaako vuotava vesihana sinut hulluuden partaalle? Kaipaako keittiösi, kylpyhuoneesi tai kodinhoitohuoneesi nykyaikaista hanaa? Voit vaihtaa hanan itse ja säästää pienen omaisuuden!

Johdanto

Kaikki kodin vesihanat altistuvat päivittäin kovalle rasitukselle. Sekä lapset että aikuiset käsittelevät hanoja kovakouraisesti. Vuosien saatossa hanoista tulee kuluneita, vuotavia tai väljiä. Paikoin hanat myös kalkkeutuvat.

LUE LISÄÄ: Kalkinpoisto: Näin poistat kalkin kylpyhuoneesta

Säästä putkimieheen kuluvat rahat

Oli hanan kulumisen syy mikä hyvänsä, ratkaisu on yksinkertainen. Hana kannattaa vaihtaa uuteen. Uusi hana ei tule edes kovin kalliiksi, jos teet työn itse. Hanan vaihtaminen on turvallista, jos sen alla on sulkuventtiili. Vaihtamiseen tarvitaan vain jakoavain, kiintoavain ja hieman sorminäppäryyttä. Aikaa hanan vaihtamiseen menee noin tunti.

Nopea soittokierros LVI-liikkeisiin kertoo, että hanan vaihtaminen maksaisi halvimmillaan 55 euroa. Osa liikkeistä veloittaa lisäksi kilometrikorvaukset.

Materiaalit

Vesihanan vaihtamiseen tarvitaan erilaisia avaimia, ruuvimeisseli ja taskulamppu.

  • JAKOAVAIN
  • KIINTOAVAIN
  • RUUVIMEISSELI
  • TASKULAMPPU

Ohjeet

1

Sulje vesi. Käännä sulkuventtiilit kiinni. Suljettu venttiili on 90 asteen kulmassa putkeen nähden. Jos venttiili on juuttunut kiinni, joudut turvautumaan putki asentajan apuun.

2

Ruuvaa kupariputket tai joustoletkut varovasti irti sulkuventtiileistä. Voit tarvittaessa tarttua venttiilistä toisella jakoavaimella ja vääntää sillä kevyesti vastaan.

3

Irrota vanha vesihana tason alta. Muttereihin voi olla vaikea päästä käsiksi. Kiintoavain, taskulamppu ja kärsivällisyys auttavat onnistumaan.

4

Asenna uusi vesihana vanhan tilalle. Vesihanojen asentamistavoissa on mallista riippuvia eroja, joten noudata uuden hanan mukana tulevia ohjeita tarkasti. Tämä hana asennetaan paikalleen pitkän välikappaleen, levyjen ja tiivisteiden avulla.

5

Kiinnitä uusi hana paikalleen parilla pienellä ruuvilla. Tämän hanan ruuvit kiinnitettiin tavallisella talttapääruuvi-meisselillä.

6

Vesihanan runko on paikallaan. Kokoa hana valmiiksi ja kiristä vesiletkut kiinni sulkuventtiileihin. Varmista kaikkien liitosten pitävyys, ennen kuin avaat sulkuventtiilit.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Putkityöt