Vuotava vesihana kannattaa vaihtaa uuteen mahdollisimman pian.

Vuotava vesihana kannattaa vaihtaa uuteen mahdollisimman pian.

Kaikki kodin vesihanat altistuvat päivittäin kovalle rasitukselle. Sekä lapset että aikuiset käsittelevät hanoja kovakouraisesti. Vuosien saatossa hanoista tulee kuluneita, vuotavia tai väljiä. Paikoin hanat myös kalkkeutuvat.

Säästä putkimieheen kuluvat rahat

Oli hanan kulumisen syy mikä hyvänsä, ratkaisu on yksinkertainen. Hana kannattaa vaihtaa uuteen. Uusi hana ei tule edes kovin kalliiksi, jos teet työn itse. Hanan vaihtaminen on turvallista, jos sen alla on sulkuventtiili. Vaihtamiseen tarvitaan vain jakoavain, kiintoavain ja hieman sorminäppäryyttä. Aikaa hanan vaihtamiseen menee noin tunti.

Nopea soittokierros LVI-liikkeisiin kertoo, että hanan vaihtaminen maksaisi halvimmillaan 55 euroa. Osa liikkeistä veloittaa lisäksi kilometrikorvaukset.

Kuluminen ja kalkki

Kestävyys: Kaikki mekaaniset laitteistot kuluvat ajan mittaan. Se koskee etenkin paljon käytettäviä vesihanoja. Esimerkiksi keittiön hanaa käytetään kymmeniä kertoja päivässä kahvin keittoon, ruuanlaittoon ja astioiden pesuun.

Kalkki: Kalkkia lisätään vesijohtoveteen, sillä se suojaa putkia korroosiolta. Putkia suojaava kalkki saostuu kuitenkin kotien vesi kalusteisiin.

Näytämme, miten vaihdetaan tavallinen keittiön hana. Samaa tekniikkaa voi käyttää myös kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa.