Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Viemäriputken paikkaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos viemäriputkessa on yksinkertainen vuoto, sen voi korjata niinkin yllättävällä ratkaisulla kuin kestävällä paikalla.

Poista pahimmat ruosteet ja maalinjäänteet vanhalla taltalla, niin näet, kuinka paha vahinko on kyseessä. Pienen vuodon voi paikata helposti ja tehokkaasti pantaliittimellä. Pantaliittimessä on ruostumaton teräsrengas, jonka sisällä on kumirengas.

Kumirengas puristuu kasaan ja sulkeutuu samalla tiiviisti. Irrota se teräsrenkaasta ja leikkaa auki niin että se tulee viemäriputken ympärille. Pantaliitintä käytetään yleensä liittämään yhteen kaksi putkea.

Tästä syystä kumirenkaan keskellä oleva tiivistenauha pitää leikata pois niin, että kumirengas painuu täysin tiiviisti viemäriputkea vasten. Kun olet tarkistanut, että kumirengas sopii viemäriputkeen, pane sen kumpaankin päähän silikonikittiä.

Näin vesi ei pääse valumaan viemäriputken vuotokohdasta kumitiivisteen leikkauskohtaan. Ruuvaa pantaliitin auki niin, että sen voi asettaa viemäriputkella olevan kumirenkaan ympärille.

Kiristä liitin kahdella kuusioruuvilla. Siihen voi käyttää tavallista kuusioavainta, mutta myös räikkävääntimeen saa kuusiopäitä. Jos käytät räikkäväännintä, saat ruuvit tiukemmalle. Pantaliittimellä tehty korjaus kestää viemäriputken iän ilman ongelmia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin