Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kupariputkien liittäminen

Tulosta Tallenna artikkeli

Kupariputkia käytetään usein lämmitysjärjestelmässä, jossa joutuu pakostakin liittämään putkia yhteen. Ammattilainen näyttää tässä, miten sekä kovia että pehmeitä kupariputkia liitetään yhteen.

Aluksi kupariputki katkaistaan pienellä kupariputkille tarkoitetulla putkileikkurilla. Putkileikkurista jää kuitenkin pieniä jäysteitä putken sisäpintaan. Ne poistetaan väljennysterällä, joka sisältyy tässä mallissa itse putkileikkuriin.

Putkileikkuri voi käyttää myös hieman pehmeämpien kupariputkirullien leikkaamiseen. Leikkausjälki on hieman siistimpi, mutta jäysteitä joutuu kuitenkin siistimään. Tähän käytetään työkalua, joka on suunniteltu yksinomaan jäysteiden poistamiseen kupariputkista.

Pehmeä kupariputki painuu hieman kasaan, kun se katkaistaan putkileikkurilla. Siksi tarvitaan kalibrointityökalua, joka laajentaa putkea. Kaulus isketään putkeen muovipäisellä vasaralla. Sitten mäntä lyödään kaulukseen vasaralla. Kun osat irrotetaan, putki on taas oikean kokoinen.

Kovaan putkeen asetetaan mutteri ja messinkirengas ennen kierteiden ruuvaamista yhteen. Sitten tarvitaan kaksi jakoavainta. Toisella pidetään kiinni messinkirengasta ja toisella kiristetään mutteria.

Pehmeään kupariputkeen asetetaan tukiholkki ennen mutterin ja messinkirenkaan asentamista kiristämistä varten. Tukiholkkia tarvitaan, koska pehmeä putki ei ole tarpeeksi vahva kiristettäväksi ilman sitä. Kun putket kiristetään kunnolla, liitoksesta tulee kestävä ja tiivis.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Kupariputkien liittäminen
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin