Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kupariputkien taivuttaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Putkipihtien avulla voit itse taivuttaa putkia siististi ja täsmällisesti. Näin putkia ei tarvitse liittää esimerkiksi 90 asteen kulmaliittimillä.

Asentaja merkitsee taivutuskohdan 15 cm:n kohdalle. Merkinnän jälkeen taivutuskohtaa lämmitetään kaasupolttimella. Putkea lämmitetään, kunnes se on violetti.

Lämmityksen yhteydessä kuparin rakenne muuttuu niin, että se pehmenee. Se kovettuu uudelleen vasta taivutuksen jälkeen. Nyt näkyy selvästi, miten putken väri muuttuu. Jotta putkea voi käsitellä, se jäähdytetään kylmässä vedessä.

Putki on pehmeä vielä jäähdytyksen jälkeenkin. Putkipihdit on kiinnitetty ruuvipihteihin ennen kupariputken asettamista paikalleen. Putkipihtien kahva lukitaan niin että taivutuksesta tulee halutun kokoinen.

Putkipihteihin on merkitty valmiiksi eri kulmia, minkä ansiosta on helppo tehdä täsmällisiä taivutuksia aina 180 asteen kulmaan asti. Taivutuksen jälkeen kupariputki on yhtä vahva kuin ennen lämmitystä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin