Estä ilman pääsy putkiin

Jos lämmitysjärjestelmästä on poistettu vesi, putkiin tulee helposti ilmaa, kun ne täytetään vedellä. Sen voi kuitenkin helposti välttää noudattamalla ammattilaisen neuvoa.

Video

Kiertovesipumppu on sammutettava ennen veden valuttamista. Pumppu on pidettävä sammutettuna. Vesi valutetaan letkua pitkin ennen kuin se asennetaan lämmitysjärjestelmään. Venttiili avataan kiintoavaimella niin että vesi pääsee kiertämään järjestelmään.

Jos letku kytketään vain suoraan vesihanasta lämmitysjärjestelmään, letkussa oleva ilma pumpataan veden mukana. Jos järjestelmään pääsee ilmaa, lämpö kiertää huonosti. Järjestelmä täytetään vedellä niin, että sen paineeksi tulee noin 2 baaria.

LUE LISÄÄ: Näin kiertovesipumppu toimii

Sen jälkeen suljetaan aluksi palloventtiili ja sitten vesihana ennen kuin vesiletkun saa irrottaa. Sitten odotetaan noin 15 minuuttia. Kiertovesipumppua ei vieläkään käynnistetä. On odotettava, että lämmitysjärjestelmään päässyt ilma nousee pintaan.

Ilmaus voidaan aloittaa viidentoista minuutin päästä. Se sujuu kätevimmin ilmausruuviin sopivalla erikoisavaimella. Ilmausruuvi avataan kääntämällä vastapäivään. Kun ruuvista alkaa tulla vettä, se suljetaan.

Sama toistetaan muille lämpöpattereille. Ilman määrästä riippuen järjestelmään joutuu ehkä lisäämään vettä. Pumppu käynnistetään vasta, kun ilma on poistettu. Samaa menetelmää voi käyttää myös silloin, kun järjestelmään tarvitsee vain lisätä vettä tai kun lämpöpatterissa on ilmaa.

LUE LISÄÄ: Putkien eristäminen - helpointa säästöä

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Putkityöt