Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Estä ilman pääsy putkiin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos lämmitysjärjestelmästä on poistettu vesi, putkiin tulee helposti ilmaa, kun ne täytetään vedellä. Sen voi kuitenkin helposti välttää noudattamalla ammattilaisen neuvoa.

LVI-NIKSI: Estä ilman pääsy putkiin

Kiertovesipumppu on sammutettava ennen veden valuttamista. Pumppu on pidettävä sammutettuna. Vesi valutetaan letkua pitkin ennen kuin se asennetaan lämmitysjärjestelmään. Venttiili avataan kiintoavaimella niin että vesi pääsee kiertämään järjestelmään.

Jos letku kytketään vain suoraan vesihanasta lämmitysjärjestelmään, letkussa oleva ilma pumpataan veden mukana. Jos järjestelmään pääsee ilmaa, lämpö kiertää huonosti. Järjestelmä täytetään vedellä niin, että sen paineeksi tulee noin 2 baaria.

Sen jälkeen suljetaan aluksi palloventtiili ja sitten vesihana ennen kuin vesiletkun saa irrottaa. Sitten odotetaan noin 15 minuuttia. Kiertovesipumppua ei vieläkään käynnistetä. On odotettava, että lämmitysjärjestelmään päässyt ilma nousee pintaan.

Ilmaus voidaan aloittaa viidentoista minuutin päästä. Se sujuu kätevimmin ilmausruuviin sopivalla erikoisavaimella. Ilmausruuvi avataan kääntämällä vastapäivään. Kun ruuvista alkaa tulla vettä, se suljetaan.

Sama toistetaan muille lämpöpattereille. Ilman määrästä riippuen järjestelmään joutuu ehkä lisäämään vettä. Pumppu käynnistetään vasta, kun ilma on poistettu. Samaa menetelmää voi käyttää myös silloin, kun järjestelmään tarvitsee vain lisätä vettä tai kun lämpöpatterissa on ilmaa.

LUE LISÄÄ: Putkien eristäminen - helpointa säästöä

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin