Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ilmausventtiilin vaihtaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Alas kulkeva ruostejuova lämpöpatterissa on varma merkki vuodosta, joka pitää korjata.

90 prosentissa kaikista tapauksista vuoto johtuu ilmausventtiilin viallisesta tiivisteestä eikä vuotavasta lämpöpatterista. Ennen ilmausruuvin poistamista on pysäytettävä veden tulo lämpöpatteriin. Ilmausruuvi poistetaan jakoavaimella tai yleispihdeillä.

Tästä näkyy selvästi, että ilmausruuvin tiivistyslanka on kulunut pois, mikä on aiheuttanut patterissa näkyvän ruostejuovan. Uuden ilmausruuvin kierteisiin tehdään pihdeillä pieni kolo niin, että tiivistyslanka tarttuu paremmin kiinni.

Venttiilin sivulla olevan pienen reiän on tultava vinosti alas ja seinästä poispäin, kun venttiili on asennettu. Näin vesi ei roisku seinälle, kun patteria ilmataan.

Tiivistyslangan on tultava tiukasti paikalleen, ja sen on tultava kaikkien kierteiden pohjaan tai muuten se alkaa vuotaa uudelleen muutaman vuoden kuluttua. Tiivistyslanka pitää sitten voidella putkikitillä, jotta liitoksesta tulee täysin tiivis.

Kun ilmausruuvin kierre on saatu alkuun, se ruuvataan pohjaan jakoavaimella. Koska kierre on messinkiä, sitä ei saa kiristää liian tiukalle. Tiivistyslangan ja putkikitin ansiosta liitos on riittävän tiivis. Kun uusi ilmausruuvi on ruuvattu kiinni, patterin voi taas täyttää vedellä.

LUE LISÄÄ: Termostaatti - näin patterin termostaatti toimii

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin