Tee Itse -kurssi: Pihakiveys

Perustasta kannattaa aina aloittaa ja tämä pitää paikkansa varsinkin pihakiveysten ja sisäänajoteiden suhteen. Tule mukaan Tee Itse -lehden päällystekurssille, johon kuuluu kuusi oppituntia ja joka alkaa perustan tekemisestä.

Tervetuloa Tee Itse -lehden suurelle pihakiveyskurssille, jolla saat kuuden oppitunnin aikana asiantuntijoidemme vuosien varrella keräämät parhaat neuvot ja vihjeet. Näytämme sinulle, miten teet oikeanlaisen perustan pihakiveystä tai sisäänajotietä varten. Yleensä perustassa on aina vikaa, jos kiveys ei jonkin ajan kuluttua enää näytä hyvältä.

Ja muillekin kuin vasta-alkajille voi tulla vakavia virheitä pihakiveyksen tai sisäänajotien tekemisessä. Jos teet kierroksen suhteellisen uudella asuinalueella ja katselet ympärillesi, ei kestä kauan ennen kuin näet levinneitä reunuksia, rikkoutuneita laattoja ja painaumia, joihin syntyy syviä vesilammikoita.

Tällä kurssilla opit, kuinka teet perustan niin, että kiveys pysyy suorassa ja kestää vuodesta toiseen. Näytämme tietysti myös, miten korjaat toisten tekemiä virheitä...

Opit tekemään oikeanlaisen kaadon pihakiveykselle ja kuivattamaan sisäänajotien, joka on kalteva väärään suuntaan. Asennamme nurmikiviä ja annamme pikakurssin mukulakivien asentamisessa. Voit käyttää samaa tekniikkaa, jos haluat kivetä jonkin alueen luonnonkivillä, jolloin sinun on vain selvitettävä itsellesi, että ne ovat mukavan näköisiä mutta niiden päällä on melko hankala kävellä

Opit nämä asiat Tee Itsen pihakiveyskurssilla

Kurssi julkaistiin Tee Itse -lehdessä vuonna 2009. Kurssissa on kuusi osaa ja 14 sivua:

  • Osa 1: Vankka perusta Perustasta kannattaa aina aloittaa ja tämä pitää paikkansa varsinkin pihakiveysten ja sisäänajoteiden suhteen. Tule mukaan Tee Itse -lehden päällystekurssille, johon kuuluu kuusi oppituntia ja joka alkaa perustan tekemisestä.
  • Osa 2: Pihan laatoitus Oikein tehty terassilaatoitus on upe , mutta sen on vietettävä oikeaan suuntaan, jotta sadevesi ei päädy talon sokkelin vierustalle. Lue, miten saat uuteen terassiisi oikeaoppisen kaadon. Ohjeet alusta alkaen.
  • Osa 3: Graniitista Koosta ja muodosta riippumatta graniitista saa todella kestävän ja näyttävän päällysteen. On vain tiedettävä, miten aines asennetaan - ja mihin se sopii parhaiten.
  • Osa 4: Nurmikivet Sisäänajoväylän ei välttämättä tarvitse olla karu kivierämaa, vaan se voi olla myös vihreä, rehevä ja todella kestävä. Lue, miten asennat nurmikivet.
  • Osa 5: Vesi pois tuloväylältä Et voi päättää, milloin sataa ja milloin ei. Mutta sen voit päättää, jääkö sadevesi seisomaan terassillesi vaurioittaen mahdollisesti myös taloasi.
  • Osa 6: Painunut kiveys Vaikka tuloväyläsi kiveyksessä olisi painuneita kohtia, et välttämättä joudu tekemään kiveystä kokonaan uudelleen. Usein sen korjaaminen riittää.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Lisää samasta aiheesta Laatoitus