Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

Kun pohjatyöt on tehty hyvin, pihatiilten latominen on helppoa ja käy nopeasti. Näytämme, miten onnistut kiveyksen latomisessa!

Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Ne on myös helppo pitää puhtaana sammaleesta ja levästä.

LUE MYÖS: GALLERIA: Upeita ja luonnollisia kiveyksiä pihatiilistäl

Näytämme, miten voit itse latoa kiveyksen pihatiilistä. Kun pohjatyöt on tehty hyvin, pihatiilten latominen on helppoa ja käy nopeasti.

NÄIN LADOT KIVEYKSEN PIHATIILISTÄ

Tiilten alla pitää olla kantava pohja. Pohja tehdään yleensä murskeesta, joka tiivistetään tärylevyllä eli lätkällä. Jos tiellä on raskasta liikennettä, murskekerroksen pitää olla 15 senttiä paksumpi.

Tiilten latominen valmistellaan samaan tapaan kuin muidenkin kivien latominen. Hiekka tasoitetaan kyljelleen käännetyllä laudalla. Pinnan pitää olla täysin tasainen, ennen kuin tiilet voidaan latoa.

Tiilet pitää aina latoa 3–5 mm saumalla kuviosta riippumatta. Jos tiilet ovat kylki kyljessä, ne voivat vaurioitua. Saumoihin käytetään seulottua hiekkaa, jonka raekoko on 0–4 mm. Hiekka harjataan kivien väliin.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Laatoitus