Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Perustusten tasaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

Lapiolla tehdään pieni ura putkea varten. Jos linjalanka on 8 cm:n korkeudessa, putki tulee 7,5 cm sen alapuolelle. Näin siihen jää puoli senttimetriä varaa kiveyksen täryttämiseen täryttimellä.

Putki mitataan kummastakin päästä ja keskeltä. Varsinkin jos putki on pitkä, sen keskiosa voi painua hieman alemmas. Sora kaavitaan putkien ympärille ja tiivistetään niin etteivät ne siirry työn aikana. Tähän käytetään lapion kahvaa.

LUE LISÄÄ: Valitse oikeanlainen sora!

Sama tehdään toisella puolella. Asennussora tasoitetaan nyt oikolaudalla tai täysin suoralla laudalla, joka ulottuu putkesta putkeen. Putkien ansiosta sorasta tulee täysin tasainen.

Oikolaudan alle ei saa jäädä kuoppia tai painumia. Jos soraa ei ole tarpeeksi, sitä pitää vain lapioida lisää. Kuten näkyy, pinta on täysin tasainen, mutta työ ei ole vielä valmis.

Lopuksi putkien jättämät urat täytetään lapioimalla niihin soraa. Loput epätasaisuudet putkien jäljiltä siistitään lanalla. Kun pohja on tasainen, betonikivistä on helppo asetella kaunis ja kestävä kiveys.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin