Perustusten tasaaminen

Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

Lapiolla tehdään pieni ura putkea varten. Jos linjalanka on 8 cm:n korkeudessa, putki tulee 7,5 cm sen alapuolelle. Näin siihen jää puoli senttimetriä varaa kiveyksen täryttämiseen täryttimellä.

Putki mitataan kummastakin päästä ja keskeltä. Varsinkin jos putki on pitkä, sen keskiosa voi painua hieman alemmas. Sora kaavitaan putkien ympärille ja tiivistetään niin etteivät ne siirry työn aikana. Tähän käytetään lapion kahvaa.

LUE LISÄÄ: Valitse oikeanlainen sora!

Sama tehdään toisella puolella. Asennussora tasoitetaan nyt oikolaudalla tai täysin suoralla laudalla, joka ulottuu putkesta putkeen. Putkien ansiosta sorasta tulee täysin tasainen.

Oikolaudan alle ei saa jäädä kuoppia tai painumia. Jos soraa ei ole tarpeeksi, sitä pitää vain lapioida lisää. Kuten näkyy, pinta on täysin tasainen, mutta työ ei ole vielä valmis.

Lopuksi putkien jättämät urat täytetään lapioimalla niihin soraa. Loput epätasaisuudet putkien jäljiltä siistitään lanalla. Kun pohja on tasainen, betonikivistä on helppo asetella kaunis ja kestävä kiveys.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Laatoitus