Jos verstaallasi vain on tilaa, hanki pöytäpyörösaha. Vaikka omistaisit jo katkaisu-/jiirisahan ja käsipyörösahan, pöytäpyörösaha helpottaa ja vauhdittaa työskentelyäsi.

Kun käytössäsi on pöytäsaha, voit ripustaa käsisahan seinälle ja katkaista vauhdilla pinon lautoja. Lisäksi voit käyttää sahaa katkaisu-/jiirisahan tehtäviin ja sahata suurempia kappaleita jiiriin.

Vaikka pöytäpyörösaha on ikään kuin päälaelleen käännetty ja laatikkoon asennettu käsipyörösaha, se kykenee paljon enempään kuin sen käsin pideltävä serkku. Sahan monet toiminnot edellyttävät kuitenkin sahan rakenteelta paljon. Sen on oltava vankka ja tarkka ja sisällettävä monia säätömahdollisuuksia, joita on helppo käyttää ja kytkeä pois käytöstä. Muussa tapauksessa saha menettää koko toimintaideansa.

Telineen, jolle saha on asetettu, on oltava tukeva. Siinä on oltava vinot jalat, jotka työntyvät joko eteen ja taaksepäin tai sitten jokaisesta kulmasta ulospäin. Pystysuorat jalat, tai hieman eri suuntiin harottavat jalat, eivät tuo sahalle sitä vakautta, jota tarvitaan, kun pöytäsahalla sahataan suuria levykappaleita. Tällöin on suurena vaarana, että vaappuva pöytäsaha kaatuu.

Pelkistetyimmät sahamallit olivat liian huteria, toisissa oli hieman heittoa tarkkuudessa ja säädöissä, joita oli ajoittain myös vaikea lukea ja hankala käyttä . Yleisesti ottaen testatut pöytäpyörösahat selvisivät kuitenkin melko hyvin. Sahojen hintaluokka vaihteli noin 150 €:sta noin 480 :oon.