Puutarhatyökalut

Katso, mitä työkaluja pihavajaan kannattaa hankkia. Neuvomme myös, miten pidät pihatyökalusi huippukunnossa.

Pihatyökalut

Pihatyöt sujuvat helposti oikeilla työkaluilla. Tavallisimmat pihatyökalut ovat lapio ja harava. Niiden lisäksi puutarhatöihin kannattaa hankkia pieni lapio, rikkaruohorauta ja puutarhasakset. Oksasaha on hyvä työkalu isojen oksien leikkaamiseen.

Moottoroidut pihatyökalut

Käsityökalujen lisäksi pihalla tarvitaan moottoroituja työkaluja, jotka toimivat joko bensalla, akulla tai verkkovirralla. Niitä ovat esimerkiksi ruohonleikkuri, pensasleikkuri, trimmeri ja moottorisaha.

Pihatyökalujen säilyttäminen

Pihatyökalut vievät paljon tilaa. Ne kannattaa säilyttää paikassa, josta ne on helppo ottaa käyttöön. Pihatyökalut voi ripustaa roikkumaan esimerkiksi vajan seinälle. Valitse säilytystapa, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Pihatyökalujen säilyttämistä kannattaa miettiä alusta alkaen, jos aiot rakentaa uuden vajan. Vaja menee nopeasti sotkuun, jos pitkiä pihatyökaluja säilytetään nojallaan seinää vasten. Voit käyttää tilan hyödyksi ripustamalla pihatyökalut seinälle.

Voit katsoa tästä, miten ripustat pihatyökalut seinälle: Pihatyökalujen säilyttäminen

Kalliita vai halpoja pihatyökaluja?

Kalliit pihatyökalut ovat yleensä parempia, kestävät pitempään ja tekevät parempaa jälkeä kuin halvat. Pihatyökalujen ostamisessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös se, kuinka iso piha on ja kuinka usein pihatyökaluja käytetään. Halvat työkalut ajavat asiansa pienellä pihalla, joka vaatii vain vähän huolenpitoa.

Pihatyökalujen huoltaminen

Pihatyökaluja pitää huoltaa, jotta ne toimivat kunnolla. Sekä puutarhasakset, ruohonleikkuri että lapio pitää hioa säännöllisesti, jotta ne pysyvät terävinä. Huolenpito helpottaa työkalujen käyttämistä ja pitää työn jäljen siistinä. Samalla pihatyökalut pysyvät kunnossa pitempään.

andet fra Bonnier Publications