Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puutarhatyökalut

Katso, mitä työkaluja pihavajaan kannattaa hankkia. Neuvomme myös, miten pidät pihatyökalusi huippukunnossa.

Puutarhatyökalut

Pihatyöt sujuvat helposti oikeilla työkaluilla. Tavallisimmat puutarhatyökalut ovat lapio ja harava. Niiden lisäksi puutarhatöihin kannattaa hankkia pieni lapio, rikkaruohorauta ja puutarhasakset. Oksasaha on hyvä työkalu isojen oksien leikkaamiseen.

Moottoroidut puutarhatyökalut

Käsityökalujen lisäksi pihalla tarvitaan moottoroituja työkaluja, jotka toimivat joko bensalla, akulla tai verkkovirralla. Niitä ovat esimerkiksi ruohonleikkuri, pensasleikkuri, trimmeri ja moottorisaha.

Pihatyökalujen säilyttäminen

Puutarhatyökalut vievät paljon tilaa. Ne kannattaa säilyttää paikassa, josta ne on helppo ottaa käyttöön. Puutarhatyökalut voi ripustaa roikkumaan esimerkiksi vajan seinälle. Valitse säilytystapa, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Pihatyökalujen säilyttämistä kannattaa miettiä alusta alkaen, jos aiot rakentaa uuden vajan. Vaja menee nopeasti sotkuun, jos pitkiä pihatyökaluja säilytetään nojallaan seinää vasten. Voit käyttää tilan hyödyksi ripustamalla puutarhatyökalut seinälle.

Voit katsoa tästä, miten ripustat puutarhatyökalut seinälle: Pihatyökalujen säilyttäminen

Kalliita vai halpoja pihatyökaluja?

Kalliit puutarhatyökalut ovat yleensä parempia, kestävät pitempään ja tekevät parempaa jälkeä kuin halvat. Pihatyökalujen ostamisessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös se, kuinka iso piha on ja kuinka usein pihatyökaluja käytetään. Halvat työkalut ajavat asiansa pienellä pihalla, joka vaatii vain vähän huolenpitoa.

Pihatyökalujen huoltaminen

Pihatyökaluja pitää huoltaa, jotta ne toimivat kunnolla. Sekä puutarhasakset, ruohonleikkuri että lapio pitää hioa säännöllisesti, jotta ne pysyvät terävinä. Huolenpito helpottaa työkalujen käyttämistä ja pitää työn jäljen siistinä. Samalla puutarhatyökalut pysyvät kunnossa pitempään.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin