Monilinjalasertesti: Testasimme 7 suosittua monilinjalaseria.

Testasimme suosituimmat monilinjalaserit.

Monilinjalaser muistuttaa linjaja ristilinjalasereita mutta on niitä selvästi kätevämpi. Monilinjalaserissa on enemmän linjoja, ja ne heijastuvat joka puolelle. Siitä on hyötyä esimerkiksi lattian tasoittamisessa ja keittiökaappien asentamisessa, sillä laserin voi pystyttää yhteen paikkaan huoneen keskelle.

Monilinjalaserien valikoima on rajallinen. Valitsimme testiin seitsemän mallia, joita myydään rauta-ja verkkokaupoissa. Lasereiden hinta, laatu ja toiminnot vaihtelevat suuresti. Kolme lasereista maksaa noin 150 euroa, mutta kallein malli maksaa peräti 600 euroa. Joitakin laitteita myydään ristilinjalasereina.

Kaikki testatut laserit ovat tarkkoja, heijastavat ympärilleen vaakasuoran linjan ja vähintään yhden pystylinjan. Kalleimmat mallit pystyvät paljon muuhunkin. Siksi oli yllättävää, että testin voittajaksi nousi keskihintainen malli.

Näin monilinjalaserit testattiin

Kaikki testin laserit heijastavat ympärilleen vaakasuoran viivan ja vähintään yhden pystylinjan. Kalleimmissa malleissa on kolme 360 asteen linjaa, jotka heijastavat lattiaan ja kattoon selkeät ristit. Siitä on apua esimerkiksi väliseinän rakentamisessa ja silloin, kun lamppu pitää ripustaa tarkasti ruokapöydän keskelle.

Laserin käyttäminen päivänvalossa on haastavaa. Testasimme, kuinka hyvin laitteet toimivat eri olosuhteissa.

Arvioimme myös lasereiden laadun ja toiminnot. Tarkistimme Bluetooth-valmiuden ja sen, voiko heilurin lukita siirtämisen ajaksi.

Riippumaton monilinjalasertesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 monilinjalaseria

BOSCH PLL 360
EINHELL TE-LL 360
STANLEY SLL360
STABILA LAX 400
BOSCH GLL 3-80 C
LASERLINER POWERPLANE-LASER 3D PLUS
DEWALT DCE089D1G

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä monilinjalaser voitti testin.