Pistosaha

Pistosaha on loistava työkalu putkien ja muiden vastaavien esineiden sahaamiseen. Pistosahalla voi sahata kaarevia muotoja. Lue vinkit pistosahan käyttämiseen. Katso myös uusin pistosahatesti.

  Pistosaha

  Pistosaha on ehkä kaikkein monipuolisin sähkösaha. Markkinoilla on sekä sanka- että sauvamallisia pistosahoja. Molemmista malleista on sekä akulla että verkkovirralla toimivia versioita.

  Miksi pistosaha on niin kätevä?

  Pistosahalla voi tehdä samoja asioita kuin käsisahalla, mutta paljon nopeammin. Pistosaha on pieni, kevyt ja helppo käyttää, ja sillä voi sahata myös kaarevia linjoja. Pistosaha on erinomainen työkalu esimerkiksi tiskialtaan reiän sahaamiseen.

  Mitkä ovat sähköpistosahan hyödyt?

  Verkkovirralla toimiva pistosaha sopii pitkäkestoiseen sahaamiseen ja paikkoihin, joissa on pistorasia. Sähköpistosaha toimii aina tasaisen varmasti.

  Mitkä ovat akkupistosahan edut?

  Suurin osa nykyisistä pistosahoista on akkumalleja. Akkupistosahan voi ottaa mukaan joka paikkaan, eikä sen kanssa tarvitse varoa virtajohtoa. Akkupistosahassa riittää virtaa koko päiväksi, jos siihen on sopiva vara-akku.

  Millainen pistosaha kannattaa valita?

  Sauvamallisella pistosahalla voi sahata pöytälevyn alapuolelta, jolloin leikkauspinnasta tulee siisti. Sankamallin pistosahaa voi käyttää vain oikein päin. Akkupistosaha maksaa kaksi kertaa enemmän kuin verkkovirralla toimiva malli. Harkitse kaikkia ominaisuuksia, ennen kuin ostat pistosahan. Voit esimerkiksi lukea Tee Itsen uusimman pistosahatestin.

  Pistosahan terät

  Pistosaha on vain niin hyvä kuin siihen kiinnitetty terä. Sen vuoksi oikean terän valinta on tärkeää. Jutussa Pistosahan terät esitellään yleisimmät pistosahan terät, jotka sopivat muun muassa pehmeän puun, kovan puun, laminaatin ja metallin sahaamiseen.