Pistosaha testi: 7 pistosahaa jättitestissä

Testasimme sahojen nopeuden karkeilla terillä ja työn jäljen pienihampaisilla terillä.

Pistosaha on markkinoiden monipuolisin sähkösaha ja erinomainen työkalu jokaiselle tee se itse -rakentajalle. Pistosahalla on helppo sahata kaaria ja kuvioita, mutta sillä voi sahata myös suoria linjoja sivuohjaimen tai linjalaudan avulla.

Rauta- ja verkkokaupoissa on valtava valikoima pistosahalle tarkoitettuja erikoisteriä, joilla voi sahata kaikkea pleksistä alumiiniin, teräkseen ja valurautaan. Pienihampaisella terällä voi sahata siististi jopa laminaattipintaista lastulevyä.

LUE LISÄÄ: Pistosahan terät: Valitse oikea terä pistosahaan

100 eurosta 480 euroon

Valitsimme testiin seitsemän suosittua konetta, jotka maksavat korkeintaan 480 euroa yhdessä akun ja laturin kanssa. Yksi koneista maksaa vain noin viidesosan kalleimpien hinnasta, mutta halpa kone oli todella hyvä hintaansa verrattuna.

Pistosahatesti: Näin se tehtiin

Testasimme koneiden voimat sahaamalla niillä kaksi metrin pituista uraa 16 millin MDF-levyyn. Käytimme uusia, isohampaisia teriä, säädimme heilurin täysille ja painoimme kaasun pohjaan.

Pienet virheet korostuvat laminaattilevyn sahaamisessa. Testasimme koneiden työn jäljen sahaamalla niillä pinnoitettua lastulevyä.

Lisäksi arvioimme koneiden ergonomiaa ja käyttömukavuutta koko testin ajan.

Testasimme myös koneiden kestävyyden. Se on tärkeä asia, jotta akkuja ei tarvitse ladata koko ajan. Sahasimme koneilla MDF-levyä, kunnes akuista loppui virta.

LUE LISÄÄ: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

Riippumaton pistosahatesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 pistosahaa

EINHELL TE-JS 18 LI-SOLO
BOSCH PST 18 LI
RYOBI R18JS7-0
METABO STA 18 LTX 100
DEWALT DCS335NT
AEG BST18BLX-0
MAKITA DJV181Z

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä pistosaha menestyi testissä parhaiten.