Puukkosaha testi: Puukkosahalla ja oikealla terällä voi sahata lähes mitä tahansa.

Puukkosahalla ja oikealla terällä voi sahata lähes mitä tahansa.

Puukkosaha on loistava työkalu väliseinien kaatamiseen, vesiputkien katkaisemiseen ja aidan purkamiseen. Se sopii kaikkeen karkeaan työhön, jossa tarvitaan raakaa voimaa. Puukkosahan terävalikoima on todella laaja, joten sillä voi sahata käytännössä mitä tahansa.

Puukkosahasta ei ole kovin paljon apua rakentamisessa, mutta mikään muu sähkösaha ei pärjää sille isossa remontissa tai purku-urakassa.

Osa testin koneista on melkoisia voimanpesiä, jotka katkaisevat helposti sekä paksuja tolppia että rautaputkia. Testin aikana kävi kuitenkin selväksi, että hyvässä pistosahassa on muutakin kuin voimaa. Etenkin ergonomian pitää olla kunnossa, jotta sahaa voi käyttää hartiavoimin ja pitkiä aikoja kerrallaan. Kova tärinä ja väärässä kulmassa oleva kahva voivat väsyttää kädet, käsivarret ja hartiat ennen aikojaan.

Puukkosaha testi: Näin puukkosahat testattiin

Puukkosahan tärkeimmät ominaisuudet ovat voima ja se, että koneella voi sahata erilaisia materiaaleja. Testasimme koneiden voimat sahaamalla niillä mäntytolppia ja rautaputkea.

Sen jälkeen testasimme kestävyyden kokeilemalla, kuinka monta kertaa ne sahasivat tolpan poikki yhdellä täyteen ladatulla akulla.

Puukkosahat on tarkoitettu kovaan työhön, jossa pitää käyttää voimaa. Sen vuoksi ergonomia on todella tärkeää.

Lopuksi arvioimme koneiden yleisen laadun sekä sen, miten ne selviävät raskaista töistä, joihin puukkosahat on tarkoitettu.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 puukkosahaa

  • METABO ASE 18 LTX
  • HIKOKI CR18DBL
  • RYOBI R18RS7-0
  • BOSCH ADVANCEDRECIP 18
  • AEG BUS 18BL-0
  • EINHELL TE-AP 18
  • MAKITA DJR187Z

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä kone nousi puukkosahatestin voittoon.