TESTI Viimeistelynaulaimet

Tehdäänpä yksi asia heti selväksi: Viimeistelynaulain ei ole mikään halpa työkalu. Naulainten hinnat alkavat noin 250 eurosta, eikä hintaan kuulu akkua ja laturia.

Hinta alkaa kuitenkin tuntua kohtuulliselta, kun sitä vertaa perinteiseen vaihtoehtoon. Listojen kiinnittäminen vasaralla ja pienillä nauloilla on hidasta ja hankalaa, ja vasara osuu helposti peukaloon.

Testasimme kuusi naulainta, jotka maksavat alle 650 euroa akun ja laturin kanssa. Naulaimet ampuvat halkaisijaltaan 1,2–1,6 millin nauloja. Kaupoissa on myös isommille nauloille tarkoitettuja naulaimia, jotka maksavat enemmän.

Viisi testikoneista toimii 18 voltin akulla. Kuudes toimii kaasulla ja pienellä kuuden voltin akulla.

Kaasumallin etu on pienempi koko ja kevyempi paino. Toisaalta kaasumalli pitää kovaa ääntä, ja pienet kaasuräjähdykset haisevat selvästi.

Isoja eroja

Koneet muistuttavat toisiaan, mutta testi paljasti, että malleissa on isoja eroja. Nopein naulain ampuu sekunnissa kaksi naulaa, kun hitaimmalla kuluu yhteen naulaan yli sekunti. Ero johtuu muun muassa siitä, ettei hitaassa mallissa ole sarjatuliasetusta, jonka ansiosta naulain ampuu heti, kun sen kärki painetaan pohjaan.

Yksikään naulain ei ole kovin hiljainen, mutta joidenkin mallien ääni on hyvin kohtuullinen verrattuna äänekkäimpien mallien meteliin.

Näin naulaimet testattiin

Syvyysrajoitin määrittää, kuinka syvälle naula uppoaa. Joskus naulan pitää painua pinnan alle, joskus pinnan tasolle ja toisinaan jäädä pinnan yläpuolelle väliaikaista kiinnittämistä varten. Mittasimme naulainten tarkkuuden.

Koneet ovat vankkaa tekoa, sillä niiden pitää kestää kovaa painetta. Sen takia ne ovat suhteellisen raskaita. Keveimmän ja raskaimman naulaimen välillä oli silti selvä ero.

Työ sujuu sitä nopeammin, mitä nopeammin naulain ampuu. Mittasimme, kuinka nopeasti koneet ampuivat 100 naulaa. Mittasimme samalla koneiden melutason.

LUE LISÄÄ: Tehokas naulain

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 naulapistoolia

  • DEWALT DCN660N
  • TJEP TF-16/64 GAS 2G
  • RYOBI R18N18G
  • MAKITA DBN600ZJ
  • STANLEY FMC792B-XJ
  • MILWAUKEE CN18GS

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä naulapistooli nousi jättitestin voittoon.