Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Äänieristys

Meluisan kodin äänieristystä kannattaa harkita, sillä jatkuvat melu voi aiheuttaa stressiä. Voit lukea tästä lisää kodin äärieristyksestä ja melun vaimentamisesta.

Kodin äänieristys

Astianpesukone lorisee, liikenne kohisee ja teinien musiikkilaitteet pauhaavat. Onneksi melun voi vaimentaa hyvällä äänieristyksellä. Äänieristys ei aina vaadi isoja muutostöitä tai lisärakenteita. Muutama metri ikkunatiivistettä tekee usein ihmeitä.

Helppo äänieristys

Kodin äänieristäminen saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se ei ole kovin vaikeaa. Osan äänieristyksestä voi hoitaa muuttamalla kodin sisustusta. Iso, seinää vasten asetettu kirjahylly vähentää seinän takaa kuuluvaa meteliä. Myös iso matto vaimentaa ääntä.

Oven äänieristys

Melu kantautuu huoneesta toiseen ovien kautta. Monet väliovet ovat kevytrakenteisia eivätkä vaimenna ääntä kunnolla. Vanha ovi pitää vaihtaa uuteen, äänieristettyyn oveen. Onneksi äänieristetyn oven asentaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen oven asentaminen. Ovi pitää saumata kunnolla, jotta ääni ei kantaudu karmin vieressä olevasta raosta.

LUE LISÄÄ: 3 tapaa äänieristää ovi

Katon äänieristys

Huonemelua voi vähentää tuntuvasti myös katon äänieristyksellä. Alaslaskettu katto, jossa on villaeristeet ja kaksi kerrosta kipsilevyjä vaimentaa tehokkaasti yläkerrasta kuuluvaa melua. Katon äänieristäminen on melko työlästä.

LUE LISÄÄ: Rakenna ääntä eristävä katto

Seinän äänieristys

Seinän voi äänieristää lisäseinän avulla. Kiinteät materiaalit kuljettavat ääntä tehokkaasti, joten lisäseinä pitää rakentaa irti vanhasta seinästä. Lisäseinän pitää olla lisäksi tukeva.

KATSO VIDEO: Rakenna seinä, joka vaimentaa melun

Äänieristys ei riitä

Kaikkea ääntä ei voi vaimentaa rakenteellisesti, mutta asunnon melua voi vähentää myös muuten. Kaiku voi saada melun kuulostamaan todellista kovemmalta, joten sisustus vaikuttaa huoneen äänimaailmaan. Sisustuksen lisäksi huoneen melutasoon voi vaikuttaa muilla tavoin.

LUE LISÄÄ: 10 meluhaittaa ja niiden ratkaisut

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin