Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Äänieristys

Pelkistetty sisustus ja isot ja tasaiset pinnat saavat kodin kaikumaan. Saat täältä apua kodin ääniongelmiin riippumatta siitä, tuleeko melu liesituulettimesta, oven kautta, seinien ja lattian läpi tai ikkunoista.

Kaikki äänieristysjutut

Kodin äänieristys

Astianpesukone lorisee, liikenne kohisee ja teinien musiikkilaitteet pauhaavat. Onneksi melun voi vaimentaa hyvällä äänieristyksellä. Äänieristys ei aina vaadi isoja muutostöitä tai lisärakenteita. Muutama metri ikkunatiivistettä tekee usein ihmeitä.

Helppo äänieristys

Kodin äänieristäminen saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se ei ole kovin vaikeaa. Osan äänieristyksestä voi hoitaa muuttamalla kodin sisustusta. Iso, seinää vasten asetettu kirjahylly vähentää seinän takaa kuuluvaa meteliä. Myös iso matto vaimentaa ääntä.

Oven äänieristys

Melu kantautuu huoneesta toiseen ovien kautta. Monet väliovet ovat kevytrakenteisia eivätkä vaimenna ääntä kunnolla. Vanha ovi pitää vaihtaa uuteen, äänieristettyyn oveen. Onneksi äänieristetyn oven asentaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen oven asentaminen. Ovi pitää saumata kunnolla, jotta ääni ei kantaudu karmin vieressä olevasta raosta.

LUE LISÄÄ: 3 tapaa äänieristää ovi

Katon äänieristys

Huonemelua voi vähentää tuntuvasti myös katon äänieristyksellä. Alaslaskettu katto, jossa on villaeristeet ja kaksi kerrosta kipsilevyjä vaimentaa tehokkaasti yläkerrasta kuuluvaa melua. Katon äänieristäminen on melko työlästä.

LUE LISÄÄ: Rakenna ääntä eristävä katto

Seinän äänieristys

Seinän voi äänieristää lisäseinän avulla. Kiinteät materiaalit kuljettavat ääntä tehokkaasti, joten lisäseinä pitää rakentaa irti vanhasta seinästä. Lisäseinän pitää olla lisäksi tukeva.

KATSO VIDEO: Rakenna seinä, joka vaimentaa melun

Äänieristys ei riitä

Kaikkea ääntä ei voi vaimentaa rakenteellisesti, mutta asunnon melua voi vähentää myös muuten. Kaiku voi saada melun kuulostamaan todellista kovemmalta, joten sisustus vaikuttaa huoneen äänimaailmaan. Sisustuksen lisäksi huoneen melutasoon voi vaikuttaa muilla tavoin.

LUE LISÄÄ: 10 meluhaittaa ja niiden ratkaisut

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin