Äänieristys

Meluisan kodin äänieristystä kannattaa harkita, sillä jatkuvat melu voi aiheuttaa stressiä. Voit lukea tästä lisää kodin äärieristyksestä ja melun vaimentamisesta.

Kodin äänieristys

Astianpesukone lorisee, liikenne kohisee ja teinien musiikkilaitteet pauhaavat. Onneksi melun voi vaimentaa hyvällä äänieristyksellä. Äänieristys ei aina vaadi isoja muutostöitä tai lisärakenteita. Muutama metri ikkunatiivistettä tekee usein ihmeitä.

Helppo äänieristys

Kodin äänieristäminen saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se ei ole kovin vaikeaa. Osan äänieristyksestä voi hoitaa muuttamalla kodin sisustusta. Iso, seinää vasten asetettu kirjahylly vähentää seinän takaa kuuluvaa meteliä. Myös iso matto vaimentaa ääntä.

Oven äänieristys

Melu kantautuu huoneesta toiseen ovien kautta. Monet väliovet ovat kevytrakenteisia eivätkä vaimenna ääntä kunnolla. Vanha ovi pitää vaihtaa uuteen, äänieristettyyn oveen. Onneksi äänieristetyn oven asentaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen oven asentaminen. Ovi pitää saumata kunnolla, jotta ääni ei kantaudu karmin vieressä olevasta raosta.

LUE LISÄÄ: 3 tapaa äänieristää ovi

Katon äänieristys

Huonemelua voi vähentää tuntuvasti myös katon äänieristyksellä. Alaslaskettu katto, jossa on villaeristeet ja kaksi kerrosta kipsilevyjä vaimentaa tehokkaasti yläkerrasta kuuluvaa melua. Katon äänieristäminen on melko työlästä.

LUE LISÄÄ: Rakenna ääntä eristävä katto

Seinän äänieristys

Seinän voi äänieristää lisäseinän avulla. Kiinteät materiaalit kuljettavat ääntä tehokkaasti, joten lisäseinä pitää rakentaa irti vanhasta seinästä. Lisäseinän pitää olla lisäksi tukeva.

KATSO VIDEO: Rakenna seinä, joka vaimentaa melun

Äänieristys ei riitä

Kaikkea ääntä ei voi vaimentaa rakenteellisesti, mutta asunnon melua voi vähentää myös muuten. Kaiku voi saada melun kuulostamaan todellista kovemmalta, joten sisustus vaikuttaa huoneen äänimaailmaan. Sisustuksen lisäksi huoneen melutasoon voi vaikuttaa muilla tavoin.

LUE LISÄÄ: 10 meluhaittaa ja niiden ratkaisut