Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Suurimman osan yläkerrasta kuuluvasta melusta voi vaimentaa ilman, että yläkerran asukkaiden tarvitsee hiljentää ääntään.

Äänieristys kannattaa vaikka yläkerran väki olisi omaa perhettäsi. Jo jatkuva askelten ääni voi häiritä, puhumattakaan yläkerrassa olevan pesukoneen käyntiäänistä. Valtaosan yläkerrasta tulevasta melusta voi vaimentaa rakentamalla mineraalivillasta ja kahdesta kipsilevykerroksesta madallettu, ääntä eristävän katto. Urakan bonuksena saat täysin uuden ja kauniin katon.

Kipsilevykatto parantaa myös paloturvallisuutta

Lisäksi uusi katto hidastaa tulipalon etenemistä niin paljon, että perheesi ehtii turvaan, vaikka yläkerta olisi jo tulessa. Madallettu, ääntä eristävä katto ehkäisee melua monella eri tavalla. Rakennetyypit vaihtelevat täysin ilmatiiviistä ratkaisuista kantavuuteen perustuviin malleihin. Äänieristyksen kannalta on välttämätöntä, että uusi katto on osittain irti vanhasta. Ratkaisu verottaa hieman huonekorkeutta, joten on hyvä ensin tarkistaa, onko vanha katto niin korkealla, että uusi kattoratkaisu on järkevä ja vaatimusten mukainen.

Lataa koko artikkeli, niin saat yksityiskohtaiset rakennusohjeet.

LUE LISÄÄ: Levynostin vain 20 eurolla