Rakenna äänieristetty seinä

Ääntä eristävää seinää rakennettaessa on tärkeintä, että seinä on mahdollisimman vähän yhteydessä lattiaan, kattoon ja sivuseiniin, ja että se on riittävän paksu.

Aluksi asennetaan kaksi teräsprofiilia. Kirvesmies asettaa niitä varten kaksi teräskehikkoa. Aluksi yhden kehikon seiniä ja lattiaa pitkin ja vielä toisen samansuuntaisen. Kehikot tulevat 1,5 senttimetrin tai nivelmitan leveyden päähän toisistaan.

Sen jälkeen ensimmäiset rangat tulevat 40 senttimetrin päähän sivuseinästä. Seinää rakennettaessa jatkettaisiin nyt rankojen asentamista koko seinän matkalle, mutta tässä edetään suoraan eristämiseen.45 mm levyinen eriste asennetaan ensin toiseen rankapariin – ja sen jälkeen toiseen.

Kuten näkyy, eristeiden väliin jää ilmaa, ja sillä on myös ääntä eristävä vaikutus.Seuraavaksi asennetaan sisempi kipsilevy. Sitä nostetaan senttimetrin verran lattian yläpuolelle ennen kiinnittämistä.

Kun levy on ruuvattu kiinni, lattiaa ja seinää vasten tehdään sauma. Sitten asennetaan seuraava kipsilevy.

Kuten näkyy, levyt tulevat limittäin, Se tarkoittaa, että levyt tulevat koko seinän matkalta hieman eri kohdalle, jolloin rakenteesta tulee kestävä. Valmis ääntä eristävä seinä näyttää tältä. Siinä on kaiken kaikkiaan neljä kerrosta kipsilevyä, kaksi kerrosta 50 millimetrin eristettä ja 1,5 senttimetriä ilmaa.

LUE MYÖS: Vaimenna melu fiksuilla materiaaleilla

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Äänieristys