Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Rakenna hylly seinän sisään

Hylly on rakennettu aukon koon mukaan. Hyllyn vasen puoli on vain puolet oikean puolen syvyydestä, mutta eroa ei ole helppo huomata.

Lähtötilanne voi näyttää toivottomalta, mutta älä anna periksi! Kun olet lukenut tämän jutun, osaat rakentaa kirjahyllyn jopa kaikkein mahdottomimpaan koloon tai syvennykseen.

Projekti kannattaa aloittaa etsimällä kynää ja paperia. Luonnostele, miltä kirjahylly voisi näyttää. Sen jälkeen on aika mitata, jatkaa suunnittelua sekä ostaa ja sovitella materiaaleja yhteen. Rakentamisen vuoro tulee vasta myöhemmin.

Voit tehdä hyllyn PALJON tavallista helpommin käyttämällä rakentamiseen liimapuulevyjä ja tavallisia Ikean kaappeja. Tässä jutussa käytettiin seitsemää Metodkaappia, joiden leveys on 40 tai 60 senttiä. Kaappeihin voi yhdistää 27 erilaista ovea, joiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto kaikille runkomateriaaleille ja puulajeille.

Tehdasvalmisteiset kaapit ovat halpoja, ja ne on helppo kiinnittää toisiinsa. Niiden lukitusmekanismit sopivat täydellisesti yhteen ovien kanssa, eivätkä kaapit näy juuri lainkaan suljettujen ovien takaa. Niiden yhdistelmä on täydellinen!

Et tarvitse syvennystä

Älä lopeta lukemista, vaikka etsit ohjetta tavallisen kirjahyllyn rakentamiseen suoralle seinälle. Voit rakentaa tästä hyllystä myös tavallisen version ja rakentaa siitä tarkasti oikean kokoisen.

Lisäksi voit tehdä hyllyn aukoista juuri sen kokoiset ja muotoiset kuin haluat. Jos et halua hyllyysi esimerkiksi alkovia, jossa on mukava istua ja lukea Tee Itseä, voit tehdä aukosta esimerkiksi taulutelevision tai akvaarion kokoisen.

Tee se itse -ohjeissa on materiaalilista ja mitoitettu piirustus. Lisäksi näytämme vaihe vaiheelta, miten:

  • rakennat sokkelin
  • sovitat levyt syvennykseen ja muiden levyjen ympärille
  • sovitat kaapit syvennykseen ja muiden esteiden ympärille
  • teet liitokset
  • kokoat kaapin rungon
  • sovitat taustalevyt kaappiin

Oikein paljon työn iloa!