Kipsilevyyn kiinnittäminen

Kipsilevyyn ei ole helppoa tehdä kiinnityksiä ja ripustuksia tavallisilla ruuveilla. Jos haluat olla varma, että kiinnitettävä esine pysyy paikallaan, on käytettävä kipsille tarkoitettuja tulppia ja ankkureita. Tarjolla on erityyppisiä tuotteita, mutta tässä puuseppä on valinnut mielestään parhaat.

Ensimmäisenä esitellään Fischer GK:n tuotteita, jotka on tarkoitettu valaisimien, listojen ja taulujen ripustamiseen. Saatavana on monia eri kokoja. Suurimmat on tarkoitettu kaksikerroksisen, korkeintaan 17 kilon painoisen kipsilevyn kiinnittämiseen, pienimmät taas kestävät 12 kiloa painavan yksinkertaisen levyn painon.

Tulppa kiinnitetään erityiskärjellä, joka toimitetaan usein pakkauksen mukana. Kun tulppa on ruuvattu paikalleen, ruuvi onkin helppo kiinnittää tavalliseen tapaan. Tämä tulppa on samantapainen, mutta se on metallia. Siksi se on helpompi ruuvata kipsilevyyn, sillä se ei muovitulppien tapaan taivu. Nämä tulpat on kiinnitettävä täsmälleen sopivalla kärjellä.

Varo painamasta liian kovaa poratessasi tulppaa sisään, sillä se voi vahingoittaa kipsilevyä. Anna tulpan ikäänkuin kiertyä itsestään levyyn. Pienin tämän tyyppisistä tulpista kestää 7 kilon painon, suurin 11 kiloa. Aivan erityyppinen tulppa on Fischer PD, joka tämänkokoisena kestää 16 kilon kuormituksen.

Ennen sen kiinnittämistä levyyn on porattava tarkoin ruuvin kokoinen reikä. Tulppa työnnetään reikään ja lyödään vasaralla paikalleen. Toimi varovasti, jotta levy ei vahingoitu. Kun ruuvi kiinniteään, tulppa laajenee kipsilevyn takapuolella ja kiinnittyy lujasti levyyn.

Expandet Roset on toisentyyppinen ruuvi, jolla on erinomainen kantokyky. Myös sitä varten on ensin porattava reikä, minkä jälkeen tulppa lyödään tyhjänä kevyesti sen sisään. Kun ruuvi ruuvataan kiinni, muovivaippa kiinnittyy levyn takaosaan ja kiinnittää ruuvin järkähtämättä paikalleen.

Tällaista ruuveista pienimmät kantavat enintään 20 kiloa ja suurimmat jopa 70 kiloa. Tämä ruuvityyppi on myös erittäin vakaa. Tämä pikkuruuvi kestää 18 kilon painon, ja suurin vastaava enintään 30 kiloa.Myös tämä riivo vaatii ensin reiän, jotta sen voi ruuvata sisään. Kun ruuvi kiinnitetään, tulpan metallisakarat vetäytyvät yhteen ja takaavat erittäin kestävän kiinnityksen. Ruuvi sopii erinomaisesti kipsiseinään, jonka takana on ontelo, ja siksi sitä kutsutaankin usein onteloruuuviksi.

LUE LISÄÄ: Erilaisia kipsilevytulppia

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kipsilevyseinä