Kevyt kiviseinä

Raskaalta ja rosopintaiselta näyttävän kiviseinän rakentaminen on itse asiassa helppoa ja nopeaa. Sen voi koota oikeaa kiviseinää jäljittelevistä lasikuitulevyistä, jotka näyttävät aidoilta, mutta ovat paljon helpompia käsitellä kuin kivet.

Vaikeusaste
Vie aikaa
4 tuntia
Hinta
90 euroa

Johdanto

Tämän lastenhuoneen takaseinän muuttaminen lasikuitulevyillä oikean kiviseinän näköiseksi vei aikaa neljä tuntia. Levyjä on helppo leikata
kulmahiomakoneella tai pistosahalla, ja ne voi ruuvata suoraan seinään. Liitokset saumataan akryylisaumausmassalla, jonka päälle voi sivellä levyjen väristä maalia, jolloin liitokset eivät näy. Kosteutta, suoraa auringonvaloa ja lämpötilanvaihteluita kestävät levyt soveltuvat sekä ulko- että sisäkäyttöön – jopa kylpyhuoneeseen. Levyjä myydään monina muunnelmina. Saatavissa on myös esimerkiksi palkkeja ja pylväitä. Nämä levyt maksavat noin 90 €/m2. Lasikuitulevyt ovat tulossa myyntiin tämän vuoden aikana (Bauhaus). Myös muilta sisustuskivivalmistajilta on laattojen lisäksi tulossa levytuotteita.

Pikkupojan unelmahuone valmistui neljässä tunnissa. Sänky on tehty MDF-levyistä ja maalattu kiviseinää muistuttavaksi. Lasikuitulevyistä ei voi rakentaa huonekaluja, koska niiden reunat ovat erittäin teräviä.

Oikean mittaiseksi leikattu lasikuitulevy nostetaan paikalleen ja ruuvataan seinään kiinni. Levyt painavat 5 kg/m2.

Tämän lastenhuoneen takaseinän muuttaminen lasikuitulevyillä oikean kiviseinän näköiseksi vei aikaa neljä tuntia. Levyjä on helppo leikata kulmahiomakoneella tai pistosa-halla, ja ne voi ruuvata suoraan seinään. Liitokset saumataan akryylisaumaus-massalla, jonka päälle voi sivellä levyjen väristä maalia, jolloin liitokset eivät näy.

Kosteutta, suoraa auringonvaloa ja lämpötilanvaihteluita kestävät levyt soveltuvat sekä ulko- että sisäkäyttöön - jopa kylpyhuoneeseen.

Levyjä myydään monina muunnelmina. Saatavissa on myös esimerkiksi palkkeja ja pylväitä.

Nämä levyt maksavat noin 90 €/m2. Lasikuitulevyt ovat tulossa myyntiin tämän vuoden aikana (Bauhaus). Myös muilta sisustuskivivalmistajilta on laat-tojen lisäksi tulossa levytuotteita.

Ohjeet

01
Leikkaa ja aseta 8 Vaihe

Lasikuitulevyjen leikkaaminen on todella helppoa. Leikkaa yhtenäiset suo-rat reunat kulmahiomakoneella ja pienet kolot sekä kaaret pistosahalla.

Saumaa liitokset akryylisaumaus-massalla, jota voi maalata, kun se on kuivunut. Osta levyn tummimpien kohtien väristä akryylimaalia. Kun sekoitat siihen vähän valkoista akryylimaalia, saat levyn vaihteleviin sävyihin sointuvan värileikin.

Tämän sivun kuvat esittävät vain levyjen asentamista. Levyjä myydään myös esimerkiksi palkkeina ja pylväinä. Jos haluat asentaa myös niitä, voit tehdä sen seinään ruuvattavien listojen avulla.

1

Leikkaa kulmahiomakoneella, kun leikkaat levyä suoraan. Levyvalmistaja suosittelee käyttämään timanttilaikkaa, koska levyjen pinnassa on hienoa hiekka-pölyä. Me käytimme kuitenkin edullista metallilaikkaa, jolla työ onnistui hienosti.

2

Nyt levy on leikattu ja melkein valmis asennettavaksi. Jotta lattia ei naarmuuntuisi, sille kannattaa levittää kestävä suojamuovi tai -peite.

3

Tässä merkitään kattopalkin mitat levyyn. Aseta levy kattopalkkia vasten ja mittaa etäisyys katosta levyn reunaan ja palkin leveys. Merkitse mitat kynällä levyyn, niin saat palkin muodon siirretyksi levyyn.

4

Sahaa nyt kattopalkeille kolot pistosahalla. Tarvittaessa voit hioa kolojen terävät reunat sileiksi tavallisella hiomapaperilla.

5

Kiinnitä levy seinään. Me käytimme pienikantaisia itsesenkkaavia ruuveja. Yksi ruuvi 60-80 cm:n välein on sopiva määrä. Levyt voidaan kiinnittää myös naulaamalla.

6

Täytä kaikki liitokset akryyli-saumausmassalla, koska se voidaan maalata päältä. Voit peittää myös ruuvin-kannat levittämällä niiden päälle hieman akryylisaumausmassaa. Kun olet käsitellyt kaikki saumat, tasaa ne siveltimellä.

7

Maalaa sauma, kun se on kuiva 1-2 päivän kuluttua. Käytä akryyli-maalia ja levitä se siveltimellä, joka on samanlevyinen kuin sauma. VINKKI: Kun maaliin sekoittaa hienoa ran-tahiekkaa, pintarakenteesta tulee rosoinen.

8

Pikkupojan unelmahuone valmistui neljässä tunnissa. Sänky on tehty MDF-levyistä ja maalattu kiviseinää muistuttavaksi. Lasikuitulevyistä ei voi rakentaa huonekaluja, koska niiden reunat ovat erittäin teräviä.

Materiaalit

  • 2 lasikuitulevyä, á 133 x 340 cm
  • 2 lasikuitukulmaa
  • 4 kpl 21 x 43 mm:n listaa
  • Erikoisruuveja (itsesenkkaavia)
  • Akryylisaumausmassa, akryylimaali

Vie aikaa

4 tuntia

Hinta

Noin 90 €/m²

Vaikeusaste

Lasikuitulevyjä on helppo muotoilla kulmahiomakoneella ja pistosahalla. Ne kiinnitetään ruuvaamalla. Suuren levyn kiinnittämisessä tarvitaan apulaista.

Vinkit & niksit

Monipuoliset kivilevyt

Lasikuitulevyjen kivikuvioita on monenmuotoisia ja monenvärisiä: mustaa liusketta, tavanomaisia punaisia tai keltaisia tiiliä, suuria tai pieniä kiviä tai säännölli-sesti tai epäsäännöllisesti ladottuja kiviä. Levyjä voidaan käyttää kylpyhuonees-sa, koska ne kestävät kosteutta. Ne ovat myös paloturvallisia, joten niillä voidaan koristella esimerkiksi takka. Lisätietoja valmistajan sivuilta: www.thestones.dk.

Kiviseinä korostaa keittiön maalaistyyliä.

Kiviseinä luo ruokailu-tilaan talonpoikais-tyylisen ilmeen.

Kosteutta kestäviä lasi-kuitulevyjä voi asentaa myös kylpyhuoneeseen.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kipsilevyseinä