Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pihapenkki

Pihapenkin voi rakentaa itse lukemattomin eri tavoin. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita, joiden avulla voit rakentaa itse oman pihapenkkisi.

Pihapenkki

Pihapenkki on perinteinen kaluste, jonka voi rakentaa helposti itse. Pihapenkin voi tehdä kokonaan puusta tai betonista, tai penkkiin voi käyttää molempia kiinnittämällä puuistuimen betoniin valettuihin rautoihin. Voit valita penkin mallin vapaasti. Säästät paljon rahaa riippumatta siitä, millaisen penkin päätät rakentaa.

Puinen pihapenkki

Puusta on helppo rakentaa. Sitä on helppo sahata, ja osat yhdistetään toisiinsa ruuveilla. Itse tehty puinen pihapenkki säilyy kunnossa pitkään, kun se käsitellään öljyllä tai kuullotteella. Öljy tai kuullote suojaa puuta auringolta, sateelta ja pakkaselta. Kaupoissa on paljon erilaisia kalusteöljyjä. Valitse öljy, joka sopii käyttämällesi puulajille.

Itse tehty pihapenkki puun ympärille

Puuta on helppo sahata, joten voit rakentaa pihapenkin myös puun ympärille. Puun ympärille rakennetulta penkiltä löytyy aina varjoisa paikka. Löydät puun ympärille rakennettavan penkin rakennusohjeet täältä:

Katso rakennusohjeet: Rakenna penkki puun ympärille

Vala pihapenkki betonista

Pihapenkin voi myös valaa betonista. Betonipenkki kestää säätä paremmin kuin puinen pihapenkki. Betonipenkin rakentamista varten pitää rakentaa valumuotti. Betonin kovettuminen kestää pari viikkoa, joten betonipenkin rakentaminen kestää kauemmin. Betonipenkki näyttää kuitenkin upealta ja kestää pitkään. Betonipenkin ei ole pakko olla harmaa, vaan sen voi värjätä esimerkiksi mustaksi. Pinnasta tulee erittäin tyylikäs, kun se käsitellään mehiläisvahalla. Mehiläisvahalla käsitelty pinta hylkii likaa tehokkaasti.
Haluatko valaa itse pihapenkin betonista? Katso rakennusohjeet täältä: Vala betonipenkki.

Pihapenkki puusta ja betonista

Pihapenkin voi rakentaa myös puusta ja betonista. Voit rakentaa penkin, jonka jalat ovat betonia ja istuin on puuta. Betonijalat kestävät pitkään maassa, sillä kosteus ei vaikuta niihin kuten puupenkkiin. Puuistuin tuntuu lämpimältä betoniin verrattuna.
Voit tehdä ylellisen pihapenkin rakentamalla istuimen jalopuusta kuten mahongista tai tiikistä. Ne ovat luonnostaa öljyisiä puulaatuja, joten ne kestävät hyvin ulkona.

Täältä näet, miten voit yhdistellä puuta ja betonia: Rakenna luksuspenkki puusta ja betonista. Katso rakennusoheet täältä

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin