Pihapenkki

Pihapenkin voi rakentaa itse lukemattomin eri tavoin. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita, joiden avulla voit rakentaa itse oman pihapenkkisi.

  Pihapenkki

  Pihapenkki on perinteinen kaluste, jonka voi rakentaa helposti itse. Pihapenkin voi tehdä kokonaan puusta tai betonista, tai penkkiin voi käyttää molempia kiinnittämällä puuistuimen betoniin valettuihin rautoihin. Voit valita penkin mallin vapaasti. Säästät paljon rahaa riippumatta siitä, millaisen penkin päätät rakentaa.

  Puinen pihapenkki

  Puusta on helppo rakentaa. Sitä on helppo sahata, ja osat yhdistetään toisiinsa ruuveilla. Itse tehty puinen pihapenkki säilyy kunnossa pitkään, kun se käsitellään öljyllä tai kuullotteella. Öljy tai kuullote suojaa puuta auringolta, sateelta ja pakkaselta. Kaupoissa on paljon erilaisia kalusteöljyjä. Valitse öljy, joka sopii käyttämällesi puulajille.

  Itse tehty pihapenkki puun ympärille

  Puuta on helppo sahata, joten voit rakentaa pihapenkin myös puun ympärille. Puun ympärille rakennetulta penkiltä löytyy aina varjoisa paikka. Löydät puun ympärille rakennettavan penkin rakennusohjeet täältä:

  Katso rakennusohjeet: Rakenna penkki puun ympärille

  Vala pihapenkki betonista

  Pihapenkin voi myös valaa betonista. Betonipenkki kestää säätä paremmin kuin puinen pihapenkki. Betonipenkin rakentamista varten pitää rakentaa valumuotti. Betonin kovettuminen kestää pari viikkoa, joten betonipenkin rakentaminen kestää kauemmin. Betonipenkki näyttää kuitenkin upealta ja kestää pitkään. Betonipenkin ei ole pakko olla harmaa, vaan sen voi värjätä esimerkiksi mustaksi. Pinnasta tulee erittäin tyylikäs, kun se käsitellään mehiläisvahalla. Mehiläisvahalla käsitelty pinta hylkii likaa tehokkaasti.
  Haluatko valaa itse pihapenkin betonista? Katso rakennusohjeet täältä: Vala betonipenkki.

  Pihapenkki puusta ja betonista

  Pihapenkin voi rakentaa myös puusta ja betonista. Voit rakentaa penkin, jonka jalat ovat betonia ja istuin on puuta. Betonijalat kestävät pitkään maassa, sillä kosteus ei vaikuta niihin kuten puupenkkiin. Puuistuin tuntuu lämpimältä betoniin verrattuna.
  Voit tehdä ylellisen pihapenkin rakentamalla istuimen jalopuusta kuten mahongista tai tiikistä. Ne ovat luonnostaa öljyisiä puulaatuja, joten ne kestävät hyvin ulkona.

  Täältä näet, miten voit yhdistellä puuta ja betonia: Rakenna luksuspenkki puusta ja betonista. Katso rakennusoheet täältä