Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Pyöreä puutarhapenkki on sekä kaunis että kätevä ratkaisu

Pyöreä puutarhapenkki on sekä kaunis että kätevä ratkaisu

Kuusikulmainen penkki puusta

Varjoisat paikat ovat pihalla arvossaan, kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta. Varjoisa paikka löytyy helposti puun ympärille rakennettavalta penkiltä. Puun latva toimii auringonvarjona, ja kuusikulmainen penkki tarjoaa suojaisan paikan koko päivän ajan.

Kuusikulmaisen penkin rakentaminen puun ympärille ei ole vaikeaa, kunhan seuraat vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita. Rakentamiseen menee kuivumisaikojen takia pari päivää. Penkki maksaa 30-40 euroa rakentamiseen käytettävästä puusta riippuen.

Tee reiät sapluunan avulla

Penkin rakentamisessa riittää mittaamista. Penkkiin tarvitaan paljon samanlaisia osia, joihin pitää porata reikiä. Sapluunasta on iso apu, sillä muuten jokaisen reiän paikka pitää mitata erikseen.

Näin teet samanlaiset osat

Puun ympärille rakennettava penkki koostuu kuudesta samanlaisesta elementistä. Se tarkoittaa, että rakentamiseen tarvitaan paljon samanlaisia osia. Sahauspöytä ja hyvä katkaisu- ja jiriisirkkeli säästävät paljon vaivaa.

Kun kaikki osat ovat valmiit, ne pitää yhdistää. Jos olet mitannut oikein, penkki sopii tarkasti puun ympärille. Penkki pysyy kasassa neljällä ruuvilla, joten se on helppo purkaa talven ajaksi tai maalaamista varten.

Tee näin

Lataa artikkeli PDF-muodossa. Saat täydelliset piirustukset sekä rakennusohjeet.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Pidä pihakalusteesi kunnossa

Puisia pihakalusteita pitää huoltaa, jotta ne pysyvät kunnossa ja hyvän näköisinä. Niitä pitää puhdistaa, hioa ja öljytä tai maalata. Jos olet yrittänyt hioa pihakalusteita, tiedät varmasti, kuinka vaikeaa se on.

Kätevä yleishioja mahtuu kaikkiin nurkkiin ja osien väliin. Sillä voi poistaa myös ruosteen saranoista!

Juuri nyt saat yleishiojan yhdessä Tee Itse -lehden kanssa.

Klikkaa tästä ja lue lisää yleishiojasta ja hyvästä tarjouksesta: 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja yleishioja vain 14,90 euroa.