Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Karunkomea betonipenkki

Betonista tehty pihapenkki on karu ja rouhea. Kerromme näissä ohjeissa, miten valat helposti oman penkkisi ja annat sille persoonallisen ilmeen. Betonipenkin rakentaminen ei ole vaikeaa, mutta muotin kokoamisessa ja betonin tiivistämisessä pitää olla huolellinen, jotta valmiiseen penkkiin ei jää jälkiä isoista ilmakuplista.

Lue lisää: Siisti, helppo ja halpa luksuspenkki

Tee betonipenkistä kevyt

Päätimme tehdä penkistä niin kevyen, että sitä voi siirrellä helposti ympäri pihaa. Betonin sisään valettiin styroksia, joka on helppo poistaa, kun betoni on kovettunut.

Vahvista penkki kuiduilla

Betonipenkki kestää istumista, kun se vahvistetaan kuiduilla. Kuituvahvisteinen betoni on kevyempää kuin raudalla vahvistettu. Se tarkoittaa, että rakennepaksuudet voidaan pitää pienempinä ja rautoja tarvitsee käyttää vain kaikkein herkimmin särkyvissä paikoissa. Kuituja myydään samoissa kaupoissa kuin kuivabetonia. Kuitujen lisäksi betoni raudoitetaan kahdella harjateräksellä, jotta penkki kestää kahden metrin jännevälin.

Persoonallinen betonipenkki

Ohjeissa näytetään myös, miten betonin sekaan lisätään väriainetta, jotta betonipenkistä tulee yksilöllisen näköinen. Tämä betonipenkki on värjätty mustalla värijauheella. Ohjeessa kerrotaan myös, miten muotin materiaali vaikuttaa penkin lopulliseen ulkonäköön.

Jos innostut rakentamaan oman betonipenkkisi, voit ladata ohjeet tältä sivulta. Opastamme sinut kaikkien vaiheiden läpi aina muotin rakentamisesta penkin valamiseen asti.

LUE LISÄÄ: Vala upea peiliallas viikonlopun aikana!