Vaatekaappeihin yhdistetty liukuovi

Jos talossasi on yksi huone liian vähän, voit jakaa ison huoneen kahtia. Tässä jutussa tehdään väliseinä korkeista vaatekaapeista, joissa on paljon säilytystilaa. Niiden yhteyteen asennetaan liukuovi, joka ei vie tilaa kummaltakaan puolelta.

Jos talossasi on yksi liian iso huone mutta yksi huone liian vähän, voit jakaa ison huoneen kahteen osaan. Voit rakentaa huoneen keskelle tavallisen väliseinän tai kevyemmän seinämän, jos tarvitset ylimääräistä huonetta vain vähän aikaa.

Tässä jutussa rakennetaan väliseinä korkeista vaatekaapeista, sillä se on joustava ja helposti muokattava vaihto-ehto. Kaappiseinä on helppo purkaa pois esimerkiksi sen jälkeen, kun perheen teini on muuttanut pois kotoa tai yli-määräistä työhuonetta ei enää tarvita.

Päivänvaloa ikkunoista

Sekä uudessa että vanhassa huoneessa tarvitaan päivänvaloa. Valo on helppo saada huoneesta toiseen asentamalla vaatekaappien päälle ikkunat. Ikkunat helpottavat kaappien valintaa, kun niiden ei tarvitse olla tietyn korkuisia.

Voit tehdä väliseinän käytännös-sä mistä tahansa valmiskaapeista ja tilata ikkunat mittojen mukaan. Toinen vaihtoehto on etsiä vanhoja ikkunoita verkkokaupoista. Voit tehdä kehykset myös itse ja asentaa niihin lasit. Pidä huoli, että kaikki osat ovat tukevasti kiinni, jotta lasit eivät irtoa ja putoa lattialle.

Pienessä tilassa ei ole välttämättä tarpeeksi tilaa tavalliselle ovelle. Voit ratkaista ongelman asentamalla kaappien etupuolelle liukuoven, joka ei vie juuri ollenkaan tilaa.

Ongelma

Asunnossa on sopivasti neliöitä mutta liian vähän huoneita. Keskimmäinen huone on läpukulkutie muihin huoneisiin, eikä sille ole kunnon käyttöä.

Ratkaisu

Iso läpikulkuhuone jaetaan kahdeksi pienemmäksi tilaksi asentamalla keskelle vaatekaapit. Kaapit voi asentaa eri suuntiin, jotta kumpaankin huoneeseen tulee säilytystilaa.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Liukuovet