Epäkeskohiomakone: Kaikki testatut epäkeskohiomakoneet tekivät siistiä ja tasaista jälkeä ilman uria.

Kaikki testatut epäkeskohiomakoneet tekivät siistiä ja tasaista jälkeä ilman uria.

Epäkeskohiomakone on lyömätön työkalu pöytälevyjen, pihakalusteiden ja muiden isojen pintojen hiomiseen. Epäkeskohiomakone tekee siistiä jälkeä eikä jätä pintaan rumia uria.

Epäkeskohiomakonetta käytetään yleensä puun hiomiseen, mutta sillä voi hioa myös kiveä ja metallia. Hioma-paperin tilalle voi kiinnittää kiillotuslaikan, joka tekee metalli- tai kivipinnasta hetkessä kiiltävän ja sileän.

Epäkeskohiomakone ei tee uria

Kaikki testatut koneet tekivät siistiä jälkeä eivätkä jättäneet pintaan hiomauria, kun koneiden annettiin edetä rauhassa omaan tahtiinsa. Uraton hiomajälki perustuu hiomapohjan epäkeskoiseen liikerataan. Kone ei vain tärise, vaan pohja pyörii 2,4–6,4 millin vaihteluvälillä. Se tarkoittaa, etteivät hiomapaperin jyvät osu samaan kohtaan kahta kertaa peräkkäin.

Näin epäkeskohiomakoneet testattiin

Kaikki testatut koneet tekivät siistiä jälkeä, kun ne saivat edetä omaan tahtiinsa. Niiden nopeudessa oli kuitenkin isoja eroja. Hiomme pois tussilla piirretyn viivan ja otimme aikaa.

Hyvä ergonomia on tärkeää, sillä epäkeskohiomakone tärisee paljon. Arvioimme koneiden ergonomiaa koko testin ajan.

Mittasimme myös koneiden melutason, sillä ääni ja ergonomia ratkaisevat, kuinka kauan koneella voi työskennellä yhteen menoon.

Lopuksi katsoimme, voiko koneiden kierrosnopeutta ja epäkeskoliikkeen pituutta säätää työn ja hiottavan materiaalin mukaan.

Riippumaton epäkeskohiomakonetesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 epäkeskohiomakonetta

  • BOSCH PEX 400 AE
  • DEWALT DWE6423
  • RYOBI ROS310-SA20
  • AEG EX 150 ES
  • METABO SXE 425
  • STANLEY FME440K
  • MAKITA BO5041J

LATAA KOKO JUTTU ja lue, mikä epäkeskohiomakone nousi jättitestin voittajaksi