Työpöytä

Hyvä työpöytä on verstaan tärkein kaluste, sillä suurin osa tee se itse -töistä tehdään sen päällä. Autamme sinua ostamaan tai tekemään täydellisen työpöydän.

  Verstaan työpöytä on välttämätön

  Työpöytä on tee se itse -rakentajan paras ystävä. Kunnon työpöytä on kuin toinen käsipari. Oikeaan työpöytään voi kiinnittää kaikenlaisia esineitä lukemattomin eri tavoin. Siitä on paljon hyötyä sahaamisessa, hitsaamisessa, ruuvaamisessa ja hiomisessa.

  Toisin sanoen työpöytä on paikka, jossa tehdään suuri osa kaikista töistä.

  Kokoon taitettava verstaan työpöytä

  Verstaalla on hyötyä kiinteästä työpöydästä, jossa on penkkipuristin ja kiinnitysreikiä muille tavaroille. Joskus taas tarvitaan kokoon taitettavaa työpöytää, joka on helppo ottaa mukaan pihalle tai pakata auton tavaratilaan. Markkinoilla on paljon erilaisia kokoon taitettavia työpöytiä. Tärkeintä on, että työpöytä on järkevän kokoinen, kestävä ja tukeva.

  Työpöydän hinta ja laatu

  Hinta ja laatu kulkevat yleensä käsi kädessä, ja se pitää paikkansa myös verstaan työpöydissä. Kaikkein halvimmat mallit eivät ole järin laadukkaita, mutta kalliisiin malleihin voi luottaa. Sen vuoksi uuteen työpöytään kannattaa sijoittaa kunnolla rahaa.

  Löydä sopivan korkuinen työpöytä

  Työpöydän korkeutta on yleensä helppo säätää käyttäjän mukaan. Levyn hiominen väärän korkuisella työpöydällä johtaa melkein varmasti selän kipeytymiseen. Sen takia työpöydän korkeus kannattaa ottaa huomioon.

  Rakenna itse työpöytä

  Rautakaupoissa on paljon erilaisia työpöytiä, mutta sarjatuotetut pöydät eivät aina vastaa kaikkiin tarpeisiin. Onneksi työpöydän rakentaminen on hyvä tee se itse -projekti.
  Itse rakennettu työpöytä sopii varmasti työpöydän käyttötarkoitukseen ja verstaan mittoihin.

  Sivuillamme on paljon ohjeita erilaisten työpöytien rakentamiseen. Voit rakentaa niiden avulla kiinteän työpöydän, renkailla liikkuvan työpöydän tai nousevan ja laskevan työpöydän.

  Olemme koonneet tälle sivulle artikkeleita, jotka kertovat, miten rakennat itse oman työpöytäsi. Sivulla on myös juttuja, joissa kerrotaan, mitä ominaisuuksia kaupasta ostettavassa työpöydässä pitää olla.

  Työpöytä vai höyläpenkki

  Työpöytä ja höyläpenkki tarkoittavat käytännössä samaa, vaikka höyläpenkki on tietynlainen työpöytä. Nimestä riippumatta molemmat vastaavat samaan tarpeeseen eli siihen, että verstaassa on hyvä työskennellä.